Heren 2de Afdeling – 1ste speeldag

Leuven-Hasselt            18 – 9                       22/09/19                    Foto’s

4-0 / 5-4 / 5-4 / 4-1

Basisopstelling

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael (1), Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (1), Gijs Iliaens (5), Jasper Jacobs, Marin Beg (1), Milan Hardy, Sander Hermans (1), Matthias Claes, Abdel Sifan

Coach: Sven Vandenhoudt

Het is even aanpassen aan de nieuwe spelregels bij aanvang van de wedstrijd en het blijft 0-0 tot halfweg het eerste kwartje. Dan haalt de thuisploeg de 1-0 binnen en blijkt Hasselt toch meer te sukkelen dan Leuven. Hasselt kan een man-meer niet verzilveren, krijgt een penalty tegen en slikt zo, zonder veel poeha, nog 3 goals alvorens het eerste kwart om is. De promovendus zoekt de oplossingen vaak te ver en kan niet scoren. 4-0 na 8 minuten effectief.

Het tweede kwart begint direct met de 5-0 maar stilaan komt Hasselt toch wat onder stoom. Sander scoort de 5-1. Zijn de bezoekers nu op gang ? Stress blijft parten spelen want de thuisploeg verdiept gestaag verder richting 9-1. Moeilijke avond, amai.

Vanaf halfweg dat 2de kwartje scoort Hasselt plots gemakkelijker met Marin in man-meer en Glenn met een tip-in. Gijs scoort dan op penalty. 9-4 halfweg: Leuven scoorde niet in de laatste 4 minuten. Is dat een goed voorteken ?

Na weer een snelle tegengoal voor 10-4 scoort Gijs 2 keer op rij en Milan (B) op hoekschop: 10-7 en Hasselt steekt de neus aan de deur. Hoe zal de thuisploeg reageren ?

Wel… die zetten een tandje bij en nemen weer afstand, goal per goal. Het spel is een stuk sneller dan in 3denationale, en Hasselt trapt wat op de adem: Leuven loopt uit naar 14-7 alvorens Gijs er 14-8 van maakt naar het einde van het derde kwart toe.

Een grote kloof… En dan begint het laatste kwartje, weer met 3 goals op rij voor de thuisploeg. De veer bij Hasselt is gebroken wanneer er ophef ontstaat tussen de bank en de wedstrijdleiding. Leuven scoort nog enkele keren, en Gijs maakt z’n vijfde van de avond, maar de eerste nederlaag is een feit: HZS verliest in Leuven met 18-9.

Reserven: 14-4

Translate »