Merksem 27/10/2018

Merksem – Hasselt   10-6

3-3 / 3-1 / 2-2 / 2-0

Wedstrijdverloop                Foto’s

Coach: Sven Vandenhoudt

Kern: Quinten Schrevens, Sven Vandenhoudt, Thomas Vanhelden(1), Jorig Wielockx, Tuur Philips, Bram Jacobs, Gijs Iliaens(2), Milan Hardy, Marin Beg(1), Bram Iliaens(1), Sander Hermans, Abdullah Sifan(1)

Met een héél jonge kern, en enkele sterkhouders er niet bij, vertrekt Hasselt weer naar Merksem, enkele weken nadat er in de competitie mooi gewonnen werd.

Een vroege man-meer verloopt heel verward en levert Hasselt een penalty op, gemist door Gijs. Dit maakt dat de thuisploeg als eerste scoren kan. Het spel gaat snel op en neer zonder doelpunten tot Thomas 1-1 maakt. Merksem snel naar 3-1 maar Abdel en Bram maken er elk één. 3-3 na eerste kwart. Wat wel opvalt is dat Hasselt veel man-minders aangesmeerd krijgt, alhoewel het eerlijk speelt in het ondiepe deel. Bij Merksem, veel fysieker en harder, blijft het met fouten zonder uitsluiting.

In het tweede kwart loopt Merksem opnieuw uit en doet het jonge Hasselt erg zijn best om rustig te blijven ondanks blijvend hard spel door de tegenstrever, dat anders (=niet) beboet wordt. Marin scoort het enige Hasseltse doelpunt: 6-4 halfweg; er is nog niks gespeeld.

In het derde kwart start Merksem het sterkst, maar Gijs mildert met 2 goals op rij. Toch moet HZS de kloof op 2 punten toelaten.

Dan heb je nog ’s 2 scheidsrechters, en dan blijven zij de hoofdrol opeisen. Ze volgen allebei de bal in plaats van ook het spel zonder bal te volgen: ze zwieren er een Merksemse speler uit met ‘OD’, terwijl er duidelijk vuistslagen waren. En ze geven een rustige Sven als speler/coach rood na 1 simpele waarschuwing gevolgd door een spontane reactie bij het bitsige spel van de tegenstrever. Kortom: het jonge Hasselt maakt zelf te veel fouten om aanspraak te maken op de overwinning, maar de wedstrijdleiding kon ook beter…

Translate »