Beker B – kwartfinale

Merksem-Hasselt.     9-9 ; 4-2       14/12/2019

1-0 / 6-3 / 1-3 / 1-3                            foto’s

Met 10 spelers zakt Hasselt af naar Merksem uit 3de voor de kwartfinale van de Belgische B-beker. Uit een doelpunten-arm wedstrijdbegin onthouden we alleen een mooie redding van Quinten en mislukte man-meer en man-minder.

Sander scoort rechtstreeks van op corner, maar had de instructies van de scheidsrechter genegeerd waardoor het feestje niet doorgaat. De thuisploeg zet dan een strafworp om en na het eerste kwartje staat het slechts 1-0.

Hasselt komt na een tweede penalty tegen en zelf veel onzuiverheden vrij snel 3-0 achter. Gijs met een revert en Milan B brengen terug tot 3-2, maar een volgende penalty brengt de 4-2. De bezoekers komen terug tot 4-3, maar laten dan die van Merksem even los: 7-3 halfweg met een zwak einde van het 2de kwartje vanwege Hasselt.

Het 3de kwartje komt HZS eindelijk wat boven water: Sander voor de 7-4, gecounterd door Merksem op man-minder naar 8-4 maar dan Sander met z’n 2de en Jasper in manmeer richting 8-6.

Marin brengt dan Hasselt terug tot 8-7, en na de 9-7 ook weer naar 9-8. Net net voor tijd slaagt Gijs dan in de 9-9 bij het eindsignaal.

Geen verlengingen in waterpolo; direct strafworpen. De thuisploeg wint de tos en begint.

Hasselt mist als eerste maar Quinten pakt de derde. Als dan de 4de van Hasselt gemist wordt, werpt Merksem als eerste de 5de worp en… scoort. De vijfde speler van Hasselt hoeft niet meer aan te treden: Merksem wint en gaat naar de halve finale. 

Hasselt verlaat de beker-arena met opgeheven hoofd: het heeft lang achtervolgd maar gaf niet op en dwong strafworpen af. Maar daarin was de thuisploeg het sterkst. 

Merksem:    1 1 0 1 1

Hasselt:       0 1 1 0

Merksem-Hasselt 9-9.      4-2

Opstelling: Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Jorig Wielockx, Milan Bonné (1), Gijs Iliaens (2), Jasper Jacobs (1), Marin Beg (3), Milan Hardy, Sander Hermans (2), Matthias Claes

Translate »