U13 tornooi in Antwerpen Groenenhoek 17 maart 2019

Op 17 maart was het alweer in Antwerpen Groenenhoek te doen voor de benjamins. Het was het laatste tornooi van de gewone competitie, tegen Antwerpen en …. Antwerpen J.  Eén van beide matchen was een uitgestelde wedstrijd van het begin van het seizoen.

Omdat we erg krap zaten met het aantal spelers, eerst maar 7, dan toch 8, besloten we om enkele eenden mee te vragen. Emiel, Lars en Wiebe wilden er maar al te graag bijzijn, voor Lars en Wiebe was het hun allereerste U13 wedstrijd. Extra werk voor Bert dus, ook de training voordien, maar Bert had z’n Dafalgans bij voor het geval die eenden hem hoofdpijn zouden bezorgen J.

De eerste helft van de eerste wedstrijd was degelijk, Hasselt kon Antwerpen vaak verschansen, en er werd geregeld gescoord, vooral dan in de Antwerpse goal. Op het einde van de eerste helft was Hasselt uitgelopen tot 9-3.

Daardoor kon Bert in de tweede heflt de eenden laten meespelen, eerst één voor één, op een gegeven moment lagen er zelfs 2 eenden tegelijk in. Uiteraard lukte het Antwerpen toen wat beter om te scoren, maar er bleef altijd een redelijke kloof met Hasselt. Hasselt wint verdiend van Antwerpen en de eenden, die wisten toen dat het er stevig aan toe gaat bij de benjamins!

Uitslag: Hasselt 19 – Antwerpen 12

De tweede wedstrijd was van een heel ander calliber. Bert had geen hoofdpijn gekregen van de eenden, integendeel, maar tijdens de eerste helft van die 2dematch kreef hij een acute migraineaanval van ….de benjamins. Het leken twee andere ploegen dan in de eerste match, het lukte voor geen meter bij Hasselt. Zou dat nu aan die blauwe mutsjes gelegen hebben J? Na de eerste helft stond het 2-3, maar als ze de 2dewedstrijd wilden winnen, moest er iets gebeuren.

In de tweede helft liep het gelukkig terug wat beter, er kwam terug een spel tot stand, het lukte beter de tegenstander af te blokken, en ook de eenden konden in de 2dehelft weer wat meespelen, daarvoor waren ze gekomen, toch? Het was een wedstrijd met een slechte start, maar uiteindelijk werd er toch met winst afgesloten.

Uitslag: Antwerpen 4 – Hasselt 8

Spelers: Louis Cuyx, Karel Bellemans, Emiel Colla, Mauro Vanoost, Axel Rubens, Lars Cornelis, Wiebe Luts, Tomas Erckens, Sofie Schouteden, Lander Nouwen, Leandro Presutto

De Benjamins eindigen zo 4dein hun competitie na Jespo, Leuven en Dendermonde A. Op 28 april spelen ze nog een eindronde.

Translate »