Brussel – Hasselt          12 – 6                    25/09/2020

5-0 / 3-1 / 0-2 / 4-3

Een grondig herschud Hasselt vertrekt na vele maanden zonder waterpolomatch richting Poseidon Brussel, waar het nieuwe seizoen wordt ingezet. Nadat Niels richting Maastricht vertrok, gevolgd door Sander (Antwerpse) en Abdel (terug naar Koeweit), moest coach Sven enkele jongeren inpassen. Zo gingen Tim Smeets, Thomas Lancaster en Stijn Schouteden voor het eerst mee met Heren 1.

Niet alleen miste de Vinstermikken matchritme, maar het was vele maanden geleden dat nog eens in een ondiep bad gespeeld werd, dus afwachten hoe ze het ervan afbrachten.

De wedstrijd begint met degelijk verdedigend werk, dat desondanks eindigt met de 1-0. Een man-minder wordt overleefd, zelfs gevolgd door een 2-man-minder en pas na 5 minuten effectief wordt de 2-0 geslikt. Opvallend is wel dat Hasselt moeite heeft om gevaarlijk te zijn voor het Brusselse doel. Twee man-meers worden verkwanseld terwijl aan de overkant 2 maal raak getroffen wordt. Met 4-0 op het bord krijgen de bezoekers een penalty tegen en staat het 9 seconden voor tijd 5-0. Man-meer en time-out, maar het blijft 5-0 na 8 minuten.

Quinten heeft al enkele knappe saves getoond, maar de thuisploeg blijft Hasselt afhouden en loopt terwijl stilaan verder uit: 6-0 en 7-0 in man-minder. Milan H mist nipt een mooi uitgespeelde tip-in, dus wacht Hasselt verder op de eerste goal van dit nieuwe seizoen.

Tweede penalty tegen levert 8-0 op. Tja, Hasselt maakt z’n reputatie van slechte seizoensstarter waar: de voorbije seizoenen was de eerste partij vaak maar zwakjes. Een afstraffing zou echter wel een afknapper zijn.

Awel, daar is dan dat eerste doelpunt: in man-meer scoort Marin vanuit piket. Quinten blijft verder saves uit z’n capke toveren en Hasselt benut de 2 volgende man-meers weer niet. De kansen zijn er geweest, maar halfweg staat er 8-1 op het scorebord.

 Stilaan komt Hasselt boven water in het derde kwartje. Ook hierin wordt een man-meer eerst verprutst en mist Bram eerst nog voor-doel. Maar bij de volgende man-meer neemt de coach een time-out en wordt dan via Milan B de 8-2 omgezet.

Gijs voor z’n eerste van het seizoen levert 8-3 op, en Hasselt krijgt zowaar hoop. De kloof wordt echter niet meer kleiner, ondanks nog een man-meer.

Het laatste kwart begint met een steal van Gijs, afgemaakt door Matthias. 8-4 en een thuisploeg, die al een hele tijd niet meer gescoord heeft. Komaan Hasselt !! Voor de verandering brengt de volgende man-meer niks op en daar zijn ze dan: de thuisploeg scoort 2 keer kort op rij en met 10-4 wordt het moeilijk met nog 5 minuten op de klok.

Het wedstrijdeinde is gelijkopgaand, maar daarmee wint Hasselt natuurlijk niks meer: een mooie taterbal van Thomas VH betekent 10-5, gevolgd door de 11-5. In de laatste 2 minuten krijgt Hasselt een penalty – feilloos omgezet daar Milan H – en wordt de zoveelste man-meer verkwanseld met erna de tegengoal.

Hasselt verlaat de door corona geteisterde hoofdstad met 12-6 verlies.

Volgende week zaterdag, 3 oktober om 20h30 speelt Hasselt weer op verplaatsing in Aalst. Zien of er al wat meer muziek in het team zit tegen dan… Iedereen was wel tevreden dat er eindelijk weer competitie was !!

EINDSTAND: Brussel – Hasselt    12 – 6

 Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Thomas Vanhelden (1), Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (1), Gijs Iliaens (1), Jasper Jacobs, Marin Beg (1), Milan Hardy (1), Tim Smeets, Matthias Claes (1), Thomas Lancaster

Translate »