Vriendschappelijke wedstrijden in aanloop naar de play-offs

Tussen de reguliere competitie en de play-offs, die zaterdag 27 april van start gaan, speelden Heren 1 een heen- en terugwedstrijd tegen Aqua Leuven, degelijke middenmoter in 2denationale, waar ze net de top-4 misten.

Op Marin Beg, Abdel Sifan(vakantie), en Thomas Vanhelden (ziek) na, tekent de kern voor de play-offs present in beide wedstrijden.

Leuven-Hasselt   7-11               Woensdag 10/04/2019

3-2 | 0-3 | 2-5 | 2-1

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Bram Jacobs, Jorig Wielockx, Sven Vandenhoudt, Milan Bonné, Gijs Iliaens, Milan Hardy, Bram Iliaens, Sander Hermans, Matthias Claes, Jasper Jacobs

De wedstrijd werd gespeeld in het zwembad van Kessel-Lo, een goeie training voor de bezoekers, die ook in de play-offs 2 van hun 3 wedstrijd in deels ondiep bad zullen moeten spelen.

Hasselt opent sterk met 2 goals van Bram Iliaens en Milan Bonné. In man-minder en hoekschop, komt Leuven langszij en daarna op voorsprong, weer in man-minder.

Tweede kwartje komt Hasselt goed voor de dag en scoort Leuven niet; onder andere Matthias Claes en Glenn Vanwesemael scoren richting 3-5 halfweg.

Ook in het derde kwartje is vooral Hasselts’ scoringsmachine OK: Leuven mist nogal eens, terwijl de 2 Milans (Bonné en Hardy), Matthias Claes en 2x Gijs Iliaens de weg naar het doel wel vinden. Aan het einde staat het hier 5-10.

Leuven wil dan toch een beetje orde op zaken stellen, en drukt maar het eerste deel van het laatste kwartje vallen er geen goals. Jasper Jacobs kan nog één keer raak treffen en de thuisploeg scoort nog 2 maal in de laatste minuten.

Eindstand: 7-11

Hasselt-Leuven     16-11             Vrijdag 12/04/2019

3-3 | 6-2 | 3-1 | 4-5

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Bram Jacobs, Jorig Wielockx, Lavrans Venken, Milan Bonné, Gijs Iliaens, Milan Hardy, Niels Van Gestel, Bram Iliaens, Sander Hermans, Matthias Claes, Jasper Jacobs

Na een snelle opener van de bezoekers maakt Milan Bonné de 1-1 na assist van Matthias Claes. Aan de overzijde pareert Quinten Schrevens in doel mooi een strakke aanval van Leuven, maar de gevolgde piketspeler van Leuven kan toch een tip-in doen naar 1-2.

Gijs Iliaens scoort dan 2 keer, de tweede in man-meer situatie waarna Leuven een penalty krijgt en omzet. 3-3 na 8 minuten effectief.

In het tweede kwart neemt Hasselt afstand via Milan Bonné (paal-binnen), Gijs Iliaens (2x), Matthias Claes op piket, Glenn Vanwesemael en Jasper Jacobs. De bezoekers scoren ook enkele malen tegen, waaronder een heel mooie revert op piket. Zo leidt Hasselt met 9-5 halfweg.

Ook het derde kwartje is in het voordeel van de thuisploeg met Jasper Jacobs, Gijs Iliaens met een geplaatste lobbal en Milan Hardy als goalgetters. De bezoekers kunnen maar één keer tegenprikken.

Het laatste kwartje begint nog OK voor de Hasselaren, met een mooie revert van Gijs Iliaens, nochtans behoorlijk onder druk gezet door z’n tegenstrever, gevolgd door Milan Hardy in man-meer en Sander Hermans, maar dan valt de scoringsmachine even stil, mede omdat enkele sterkhouders samen aan de kant staan: Leuven komt terug van 15-7 naar 15-10. Met nog een minuut op de klok scoort Gijs Iliaens dan nog de 11de voor Hasselt en legt Leuven er nog eentje in de netten richting eindstand: 16-11.

Een goeie generale repetitie voor de Vinstermikken. Nog enkele weken doorgedreven trainen nu, om dan met de bus af te zakken richting Gent, waar 27 april de eerste play-off dag plaatsvindt:

  • Gent – Merksem 3de tegen 2de
  • Hasselt – Strombeek 1ste tegen 4de

Supporters present !! We schrijven eerstdaags een inschrijving uit om de bus te vullen…

 

Translate »