Heren 2de Afdeling – 13de speeldag

Brussel – Hasselt          16 – 14                    07/02/2020

4-4 / 4-1 / 5-5 / 3-4                                         foto’s

Op vrijdagavond richting Poseidon, St-Lambrechts-Woluwe om Brussel partij te geven.

Zonder Glenn, belet voor het werk en coach Sven, geveld door buikgriep. Stand-in Mathieu Vandebeek neemt het coachen op zich en Lavrans – voor hem een thuismatch als student in het Brusselse – vervangt Glenn.

Weer een ondiep bad…

Hasselt begint sterk met Sander alleen voor de keeper voor de 0-1. Het wordt snel 1-1 en dan krijgt Hasselt z’n eerste van uiteindelijk 6 penalties tegen: Brussel mist. De eerste man-meer levert niks op, maar bij de 2de wordt het 1-2 via Milan B. Weer penalty tegen, die gemist wordt en in de man-meer die volgt wordt het 1-3 via Gijs. Hasselt opent goed. Het wordt 2-3 en Gijs met een revert brengt de stand op 2-4. De volgende penalty voor de thuisploeg is wel doel, en het wordt nog 4-4 naar het einde van het eerste kwart toe.

De scheidrechter had aangekondigd geen commentaar te willen horen van de spelers, en na een waarschuwing beslist hij Marin met 3 fouten uit te sluiten. Een erg lichte fout breekt een basispion van Hasselt zo erg zuur op. We moeten verder zonder Marin.

Het luidt een moeilijk kwartje in. Brussel loopt uit tot 8-4, onder andere met 2 penalties, waarvan weer één gemist wordt, maar toch: Brussel gebruikt een draaitechniek voor goal, die de scheidsrechters doet twijfelen aan de juiste invulling van de nieuwe regels (mijns inziens, scheidsen verschillen hierin natuurlijk van mening ;-). Hasselt verknoeit ook 2 manmeers, maar kan dan toch, na een assist van Sander, met een mooie tip-in van Jasper milderen tot 8-5 halfweg. Moeilijke avond voor de bezoekers, die Brussel op 9 punten wilden zetten bij winst.

Milan H scoort de 8-6 in man-meer, gevolgd door Milan B voor de 9-7 en Jasper zelfs de 9-8 vanop hoekworp rechtstreeks. De aansluiting is er; wordt het erop-en-erover ? Wel, weer penalty tegen en nog de 11-8 maakt de overwinning weer verder weg. Sander zorgt voor de 11-9 op man-meer en Milan B voor de 12-10 na tegengoal op man-minder. Net voor einde derde kwart wordt het nog 13-10. Overwinning ver weg, vooral omdat Hasselt, ondanks verdienstelijk spel, het gevoel heeft op penalties alleen gepakt te zijn.

Een volgende penalty tegen – Hasselt zelf heeft er geen enkele in het voordeel gehad ? – die weer gemist wordt, wordt toch gevolgd door een tegendoel: 14-10. Matthias werkt zich dan mooi vrij op piket voor de 14-11, Hasselt overleeft een man-minder en Gijs scoort aan de overzijde 14-12. Een afgeweken bal belandt in Hasselts doel en Gijs scoort tegen: 15-13 met nog enkele minuten op de klok. In man-minder volgt de 16-13 en Matthias werkt af met een tip-in voor 16-14, maar korterbij komen de bezoekers niet meer. Hasselt verliest eervol en ziet Brussel naderen tot op 3 punten. Het blijft wel mooi 4de in de stand.

Interland-weekends in het vooruitzicht: volgende wedstrijd is thuis tegen Antwerpse – strijdend voor de eerste plaats in 2de nationale – op 29 februari om 20:15 in Kapermolen.

EINDSTAND: Brussel – Hasselt    16 – 14

Coach: Mathieu Vandebeek

Team: Quinten Schrevens, Lavrans Venken, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (3), Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (2), Marin Beg, Milan Hardy (1), Sander Hermans(2), Matthias Claes (2), Abdel Sifan

Translate »