Heren 2de Afdeling – 3de speeldag

Waregem – Hasselt            8 – 8                       05/10/2019

0-0 / 4-3 / 2-1 / 2-4                                 Foto’s

Basisopstelling

Quinten Schrevens, Lavrans Venken, Thomas Vanhelden(1), Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens (1), Jasper Jacobs(1), Marin Beg (2), Milan Hardy, Sander Hermans, Matthias Claes(4), Abdel Sifan

Coach: Sven Vandenhoudt

Zonder de gekwetste Glenn reizen we af naar Waregem, waar in de schaduw van het Regenboogstation, tijdens de voetbalwedstrijd Zulte-Waregem-Cercle Brugge, Waregem partij gegeven wordt.

Weer een zwembad met een ondiepe kant, dus ondankbare job voor de keepers van Hasselt. Zoals gebruikelijk zal de grotere Quinten in het ondiep keepen, Abdel in het diepe deel. Hasselt begint eraan richting ondiep: Abdel in goal.

Een uitgebreide studieronde resulteert in pittige aanvallen en counters over en weer zonder dat één ploeg zijn stempel drukt. Het wordt zelfs een scoreloze 0-0 na 8 minuten effectief.

Het tweede kwart gaat van start met een eerste doelpunt van de thuisploeg; rechtstreeks uit hoekschop in de korte hoek. Hasselt is goed in balbezit, maar Matthias op piket wordt goed afgedekt en de shots zijn te steriel: over het doel of in de handen van de goalie van Waregem. Een man-meer wordt niet benut en aan de overkant wordt het 2-0. Opletten dat ze niet te ver uitlopen.

Gijs opent dan de Hasseltse score van op afstand in de verste hoek: 2-1 met nog 3:30 op de klok. Na de 3-1 lukt Matthias op piket z’n eerste van de avond: 3-2. Ook de volgende man-meer gaat verloren maar Matthias lukt toch snel daarna de 3-3 met een mooie lobbal. Kan Hasselt nu doorstoten ? Net vòòr halfweg lukt de thuisploeg toch de 4-3; het blijft een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Met een shot van Milan B op de deklat vangt deel 3 aan, gevolgd door de 5-3. Hasselt blijft onzuiver afwerken. Abdel wordt ook verrast door een lobbal en zo 6-3. Ai-ai…

Hasselt kan pas later in dat kwartje dichterbij komen na een mooie laterale pas naar Milan B, die Jasper bedient voor de 6-4. Het zal in het laatste kwartje moeten gebeuren, want ook dat derde wordt door Waregem gewonnen.

6-5 direct in het vierde kwartje: in man-meer wordt mooi rondgespeeld en treft Marin raak. Toch weer naar 7-5 en in de volgende man-meer wordt snel gespeeld en 7-6 gemaakt. Er zit nu veel actie in het spel en het blijft super-spannend. Milan B shot op de keeper na mooi samenspel met Matthias. Quinten stopt een harde treffer en lanceert Matthias, die de 7-7 scoort. Tweede keer dat Hasselt langszij komt. Goede keer ? Wel, Marin scoort nu ook rechtstreeks van op hoekschop en Hasselt komt voor ’t eerst voor te staan – 7-8 – met nog iets meer dan een minuut op de klok.

Maar op piket wordt toch nog de 8-8 geslikt.

Met deze eindstand moet gezegd dat een intensieve, faire wedstrijd een juiste uitslag oplevert.

Doelpunten

Matthias Claes – 4

Gijs Iliaens – 1

Marin Beg – 2

Jasper Jacobs – 1

 

Reserven: 7-17

Translate »