Hasselt – Seraing                             14-5                            16/11/2018

6-1 | 2-2 | 2-2 | 4-0                foto’s

Speller/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Sven Vandenhoudt(2), Bram Jacobs, Jorig Wielockx, Lavrans Venken, Milan Bonné(1), Gijs Iliaens(1), Mlan Hardy(1), Marin Beg(3), Bram Iliaens, Sander Hermans(1), Matthias Claes (5)

Met een lichte vertraging omwille van informaticaproblemen, gaat de wedstrijd van start met een mooie lobbal van Gijs voor een snelle 1-0. Dit mooi doelpunt raakt verloren nadat de computer weer functioneert, waardoor de officiële uitslag vandaag nog 13-5 is.

Hoedanook, het doelpunt is gemaakt en is de start van een losgelaten thuisploeg, die de tegenstander voor blok zet en snel uitloopt tot een 6-1 na het eerste kwartje. Marin neemt hierbij 3 goals voor zijn rekening.

Hasselt gunt vanaf het tweede kwartje alle speler wat speelkansen en houdt de kloof rustig op 5 goals zonder in de penarie te komen. Een sterk verdedigend blok houdt goed stand, maar de afwerking is wat minder.

Ook in het derde kwartje controleert Hasselt en coach Sven beslist dan maar de 2 goals van dat kwartje voor zijn rekening te nemen. 10-5 met nog 8 minuten effectief te gaan.

De fysiek komt weer bovendrijven en Hasselt doet de deur definitief toe: 3 keer Matthias en één keer Milan Hardy, met zijn eerste doelpunt bij Heren 1, zorgen voor de 14-5 eindstand.

Hasselt ziet nu z’n voorsprong op de achtervolgers vergroten naar 4 punten omdat Merksem is gaan verliezen bij VZ Gent, dat nu samen met Merksem en Strombeek (dat won bij rode lantaarn Eupen) tweede is.

Reserven: Hasselt – Seraing    11-7

Translate »