Hasselt-Merksem                                         16-3                            14/12/2018

2-1 | 5-2 | 5-0 | 4-0                         Foto’s

In de laatste wedstrijd van 2018 wachtte ons een duel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie dit jaar. Nadat Hasselt in Merksem ruim won, maar daarna onderuitging in de bekerwedstrijd, beloofde het een spannende avond te worden.

Er was zowaar wat aandacht in de (lokale) media vooraf aan dit treffen (HBVL – HLN).

Best wat volk ook om te komen kijken; de tribune ziet een zenuwachtig begin van beide ploegen: veel doelpogingen maar weinig echt overwicht. Marin en brengen Hasselt op 2-0, maar er wordt ook nog tegengescoord waarna die stand de tweede helft van het eerste kwartje blijft staan, ondanks veel heen-en-weer gecrawl in een sportief wedstrijdbegin.

Het tweede kwartje start Hasselt weer dadelijk met 2 goals, één fastbreak van Matthias en één van Gijs, waarna Merksem met een perfecte lobbal weer even tegenprikt. Maar Hasselt loopt verder uit naar 6-2, weer via Matthias en Gijs, die laatste met een streep van vòòr de middenlijn. Met nog één tegengoal en de vierde treffer van Matthias wordt het 7-3 bij de rust. Hasselt heeft in dat tweede kwartje een belangrijke kloof geslagen.

Het lijkt de veer gebroken te hebben bij de bezoekers uit het Antwerpse, want vanaf het derde kwartje is het een en al HZS wat de klok slaat: iedereen begint zijn goaltje weer mee te pikken in mooie aanvalsgolven, waarin Hasselt probeert de verdediging uit verband te spelen.

Beginnend met een tweede goal van over de middellijn van Gijs, dikt Matthias verder aan met 2 goals vanaf piket. Matthias scoort zo in totaal 6 doelpunten vandaag. Daarna scoort Sander 2 maal. Sander laat zich ook vandaag weer opmerken, zeker met de Schepen van Sport op de tribune, die komt kijken naar de Jeugd Sport Ambassadeur Hasselt 2018.

12-3 aan het einde van het derde kwartje. Spel lijkt gespeeld, zeker omdat Quinten weer sterk acteert in het doel, waardoor de tegenstrevers niet aan scoren is toegekomen.

In het laatste deel begint Adbel in doel, en ook hij zal uiteindelijk zijn netten schoon houden. Sander met z’n hattrick-goal, gevolgd door Bram Jacobs, Marin en Thomas pikken hun goaltje mee, waardoor de thuisploeg één van haar naaste achtervolgers huiswaarts stuurt met een droge 16-3.

Eerste opdracht volbracht: Hasselt zet Merksem op 7 punten en kijkt nu uit naar de verplaatsing op 12 januari richting VZ Gent, waar ze de andere achtervolger partij gaan geven.

Speler/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens, Sven Vandenhoudt, Marin Beg, Bram Iliaens, Sander Hermans, Matthias Claes, Abdel Sifan

Doelpunten

Matthias Claes – 6

Gijs Iliaens – 3

Sander Hermans – 3

Marin Beg – 2

Bram Jacobs – 1

Thomas Vanhelden – 1

Reserven: Hasselt-Merksem   22-7

Translate »