Heren – 3de nationale – Play-Offs Speeldag 1/3                  27/04/2019, Rooigem, Gent

Gent-Merksem    10-9

2-3 | 1-3 | 4-1 | 3-2

Nummers 2 en 3 beginnen tegen mekaar er Merksem loopt gestaag uit tot 2-5, waarna Gent een goeie periode kent en de score op 7-7 komt te staan na 3 kwartjes. Het droomscenario voor HZS zit er dat laatste kwartje een hele tijd in, want de score verloopt over 8-8 naar 9-9 met nog een minuut of anderhalf op de klok. Gent trekt dan in extremisch het laken naar zich toe in een partij tussen 2 gelijkwaardige ploegen en knikkert zo Merksem uit de titelstrijd.

Hasselt – Strombeek    10-7

0-0 | 3-3 | 3-2 | 4-2                                          Foto’s van de zenuwachtige fotografe

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné-1, Gijs Iliaens-3, Milan Hardy, Marin Beg-3, Bram Iliaens, Sander Hermans, Matthias Claes-3, Abdel Sifan

 

Hasselt begint richting ondiep met zenuwachtig spel zonder veel doelgevaar. De goalie van Strombeek pareert een paar keer goed en door hoog pressen van de vierde in de stand komt de leider niet aan veel kansen toe. Verdedigend zit alles echter goed bij Hasselt en Abdel in doel heeft niet veel werk. Aan het einde nemen beide coaches nog hun time-out, maar er verandert niks aan de score: 0-0 na 8 minuten.

Quinten start dan in het ondiep in de goal en moet dadelijk volop aan de bak met een mooie save in de hoek, daarna met een bal met de aanvaller alleen voor zich. Hierdoor kan Hasselt het team zijn dat op voorsprong komt: 1-0 via Gijs. Strombeek komt langszij en via Matthias wordt het 2-1 in een man-meer situatie, snel gevolgd door de 2-2 met een mooie revert hoog in het grote doel, die de keeper van Hasselt verrast.

In man-minder komt Strombeek wat later voor’t eerst voor op 2-3, maar Gijs zet de 3-3 op het bord halfweg.

In het derde kwart begint HZS in man-minder zonder tegengoal, waarna Gijs, op aangeven van Milan Bonné, de 4-3 lukt. De nummer 7 van Strombeek – hij nam uiteindelijk 5 van de 7 goals van zijn team voor zijn rekening – maakt dan gelijk met een mooie, rare vlakke schuiver, die Abdel verrast. Marin dan met zijn eerste voor 5-4, gevolgd door nog zo’n schuiver: weer gelijk met nog 2 minuten op de klok.

Hasselt kan met het mentale voordeel van een voorsprong dat kwartje afsluiten met Marin’s tweede, mooi in de kruising: 6-5 met nog één kwart te gaan.

Dat kwartje begint goed: Hasselt loopt voor het eerst 2 goals uit via een scherpe actie van Matthias op piket. Quinten voorkomt een tegendoelpunt met een sterke parade, maar moet zich dan toch omdraaien: 7-6.

Weer Matthias voor 8-6 – op piket – gepareerd door Strombeek’s nummer 7.

In de laatste 3 minuten diept Hasselt dan de kloof uit: Milan Bonné zwemt zich vrij en maakt af na een mooie lange pass van Thomas: 9-7. Marin scoort dan de 10-7 na een verre pass vanaf de eigen helft van Gijs.

Opdracht volbracht: Hasselt wint de eerste wedstrijd in de play-offs na een goede prestatie tegen zwarte beest Strombeek.

 

Volgende week zaterdagavond 4 mei komen de 4 teams opnieuw samen in Merksem, waar dan speeldag 2 wordt afgewerkt:

18:30 Gent-Hasselt

20:00 Merksem-Strombeek

Hierbij is de eerste wedstrijd direct van groot belang: Gent-Hasselt kan beslissend zijn voor de competitie aangezien, bij winst of gelijkspel, Hasselt de Gentenaars op onoverbrugbare achterstand zet en zich kampioen kroont.

Stand na 1 speeldag van de 3

Hasselt           28

Gent                23

Merksem        20

Strombeek      17

Translate »