Periodegoals : 1-1, 3-1, 2-3, 1-1

 

Coach : Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Tibeau Rouffa(2), Ben Verwichte, Jobbe Ramaekers, Wesley Carmans,

Milan Bonné(1), Gijs Iliaens(3), Jasper Jacobs, Marin Beg, Bram Iliaens, Sander Hermans, Mathias Claes, Thomas Vanhelden

filmpjes   foto’s

Als 1ste seizoenswedstrijd: een match van de waarheid voor beide teams, dat kan tellen

De jongkies van Hasselt tegen promovendus Aalst dat in 2 jaar tijd telkens kon promoveren!

Het lange zwembad speelt Hasselt duidelijk parten, eer er gevaar dreigt aan de goal zijn er al 15 seconden ribbedebie…en wat rest er dan / lange afstandschoten : een mooie van Tibeau voor 1-1Kort in de 2de periode ook zo ne lange bal van Gijs en Hasselt op een gevleide 1-2 voorsprong…eigenlijk zonder op 7 meter van het doel te spelen ..Telkens is de resterende tijd te weinig om aanvallend iets te proberen, en dat is het grote verschil met dit Aalst ..Hasselt voert niet direkt de pressing en Aalst kan zijn aanvallen wel uitspelen… Komt daarbij dat Hasseltse fouten zoveel man-meers opleveren en Aalst kan uitlopen tot 4-2.

Al dadelijk 5-2 in die 3de time…en toch breekt dit jonge Hasselt niet…Hasselt neemt nu zowaar de match in handen en kan via man-meer Milan, en 2 mooie kanonnen van Gijs zelfs terugkomen tot 5-5.  chapeau!!  Al moet gezegd : Quinten redt hier meermaals de meubelen..

Aalst krijgt zijn zoveelste fout mee, foutenlasten : 8-1 voor Aalst dat zegt genoeg , in de slotminuut nog 6-5..beetje zuur de laatste periode in.

En de helden zijn moe die laatste time, eer het kanon kan in stelling gebracht worden zijn er maar luttele aanvalseconden meer over… Aalst verzuimt het helemaal af te maken…een kruiwagen kansen wordt niet benut!!

En dat houdt de spanning erin…Aalst kan wel uitlopen tot 7-5 via een wat flauwe uitsluiting , pietje precies heet dat …

OP een minuut voor tijd slaagt tibeau de aansluitingstreffer voor 7-6 ..De gelijkmaker in de laatste seconden van  Wesley  strandt op de doellijn.., en 10 seconden voor tijd wil Aalst de match uitpassen, toch:  de verdediger past terug op de doelman…waar is scheids “pietje precies “ nu…sja..daar  hangt  wel een zwaar reukje aan…

 

Translate »