Heren 2de Afdeling – 14de speeldag

Hasselt – Antwerpse B         10 – 7                    29/02/2020

1-3 / 2-2 / 5-1 / 2-1                                                       foto’s

Zonder een zieke Thomas, die in extremisch verstek moet geven, begint Hasselt tegen Antwerpse B met Abde in doel.

Het speel begint op- en neergaand zonder echte dreiging van thuisploeg noch bezoekers. Vrij zenuwachtig begin en Antwerpen opent de score in manmeer, 0-1, gevolgd door de 0-2. Milan B kan milderen tot 1-2, maar het eerste kwartje eindigt met een 1-3.

In het tweede kwartje verdedigt Hasselt goed, maar de aanval blijft moeizaam. Het is een gesloten wedstrijd. Antwerpen krijgt een penalty, maar Abdel pakt. Matthias scoort dan de 2-3 en Jasper maakt gelijk. Na een 2de fout van Gijs is er weer een man-minder en Antwerpen scoort de 3-4, en daarna de 3-5. Nog geen verbetering in het Hasseltse spel.

Het derde kwart – met nu Quinten in doel – wordt dan de grote Hasselt-show: Marin op assist van Jasper, Gijs op assist van Milan H brengen Hasselt weer langszij, en Gijs brengt dan in 2 keer de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Milan voor 7-5 en Matthias op piket voor 8-5. De bezoekers scoren nog tegen, maar met 5-1 is het derde kwartje overtuigend voor HZS.

Nu is het kunst om tegen de anciens het hoofd koel te houden: Hasselt speelt de 30 seconden per aanval volledig uit en tot 2 minuten voor tijd scoort geen van beide teams. Gijs scoort dan de 9-6 en even later ook de 10-7 in manmeer met nog 14 seconden op de klok. Overwinning binnen tegen één van de teams in de top 3, nadat we ginds heel nipt verloren. Een opsteker voor het team.

Volgende week vrijdag komt Brugge op bezoek; ze staan laatste, maar klopten dit weekend thuis verrassend titelpretendent Leuven met 9-8. Brussel wint in Bergen en wordt stevig 5de, op 3 punten van Hasselt.

EINDSTAND: Hasselt – Antwerpse B    10 – 7

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Lavrans Venken, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (2), Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (1), Marin Beg (1), Milan Hardy, Sander Hermans, Matthias Claes (2), Abdel Sifan

Translate »