Heren 2de Afdeling – 12de speeldag

Hasselt – Waregem         13 – 6                    31/01/2020

3-0 / 2-1 / 5-2 / 3-3                                   foto’s

 Zonder geschorste Glenn geeft Hasselt thuis partij aan hun naaste achtervolger in de stand: Waregem. Na 11 speeldagen is het verschil 2 punten in voordeel van de Vinstermikken.

We zijn welgeteld 9 seconden bezig als Gijs de bal in de kruising poeiert. De toon is gezet. Vrij vlug volgt de 2-0 via Matthias op piket en in man-meer wordt het 3-0 via Marin halfweg het eerste kwart.

De thuisploeg kwakkelt nu wat en een man-meer wordt probleemloos overleefd terwijl ze zelf hun 2de man-meer laten liggen. 3-0 na 8 minuten effectief.

Ook het tweede kwart begint wat aarzelend zonder veel overtuiging aan beide zijden. Halfweg dan een mooie tip-in van Thomas. Direct daarna vindt diezelfde Thomas alweer de netten na een mooie inspeelbal. Hasselt op 5-0 en de tegenstrever geeft niet thuis: weinig overtuiging voor doel. Halfweg staat het zo 5-1 na een eerste tegengoal en een ver shot van Gijs in de gong op de deklat.

Quinten start in doel voor de tweede wedstrijdhelft. Via Sander en 2x Gijs loopt Hasselt uit naar een 8-1. Na een tegengoal maken dezelfde 2 er 10-2 van. Jasper mist een penaltyworp en met 10-3 ziet alles er prima uit einde 3de kwart.

Coach Sven roteert nu vlot, zodat iedereen speelkansen krijgt en ervaring kan opdoen. Wat minder balans in de ploeg, maar de voorsprong is riant. Hasselt scoort nog 3 keer in de laatste 8 minuten, via Jasper in een uitbraak, de derde treffer van Thomas en een tip-in van Marin na een lobballetje van Gijs. De thuisploeg slikt dit kwartje ook 3 tegengoals, maar de eindstand is toch meer dan overtuigend: 13-6 thuis tegen Waregem.

Hasselt staat nu stevig 4de in de stand, mede omdat Bergen nog enkele wedstrijden minder speelde.

Volgende week vrijdagavond 7 februari om 21:00 weer een belangrijke wedstrijd, uit bij Brussel, dat dit weekend een punt wegkaapte op verplaatsing in Antwerpen, toch één van de 3 teams (samen met Oostende en Leuven), die er in 2de nationale bovenuit steken. Brussel volgt op 6 punten van Hasselt, dus maar best gaan winnen.

EINDSTAND: Hasselt – Waregem    13 – 6

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Thomas Vanhelden (3), Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (1), Marin Beg (2), Milan Hardy, Sander Hermans(2), Matthias Claes (1), Abdel Sifan

 

Translate »