Wil Merksem nog een waterkansje behouden voor hun verblijf in tweede..dan ist vandaag te doen voor de Antwerpenaren…
Maar het is Hasselt dat de wet dikteert in de beginfase: 1ste bal op piket voor Sven : en al kassa kassa 0-1, Sven nog es op piket voor 1-2, Wesley werkt man meer af voor 2-3…..
En daarmee is voor Hasselt aanvallend alles gezegd…altijd maar weer die lange bal richting piket en Sven zoeken.. Merksem sluipt naar een 5-3 voorsprong , niet door het spel te beheersen, maar meer omdat elke doelpoging resulteert…
Hasselt wordt zowaar zenuwachtig en laat zich fout na fout aannaaien…moet gezegd dat er enkele bij waren die wel érg doorzichtig waren…soit : Halfweg staan de bordjes op een 10-6 voorsprong voor Merksem: Wesley & Sven al met een 2 fouten zwaard boven het hoofd….
Maar wat erger is: nog niks aanvallend gepresteerd!!

Luc houdt Sven even aan de kant : wisselt van doelman, en wonder boven wonder:
Merksem wordt helemaal weggespeeld….Gijs opent met 2 prachtige lange ballen, Kjell op zijn Svens vanop de piket…Jasper met alweer een mooi afgewerkte man-meers actie : De Merksemse verdedigers weten niet waar kijken en zien ze er langs overal binnenvliegen…Het regent nu fouten aan Antwerpse zijde : Bram na een degelijk afgemaakte man meer voor 10-10 : in enkele minuten tijd van de hel naar de hemel.
Dit time’pke is volledig voor Hasselt als Sven met een droomcombinatie de Hasselaren op voorsprong brengt en Gijs vanuit de verre linkse hoek 10-12 rusten tekent.

Marin beslist dan de partij door in de rebound Hasselt op 10-13 voorsprong te brengen…denk je dan:
toch dit Merksem geeft zich nog niet gewonnen en de Hasselaren stuiten nu telkens op een superbe Merksemse goalie..Merksem komt via penalty op een 3 tal minuten voor tijd zowaar terug tot 13-14!!!… maar ook Quinten speelt een sterke partij met enkele broodnodige saves in die slotfase: Hasselt overleeft de Merksemse aanvalsgolf:
Gijs mag het toetje plaatsen door eerst de bal te veroveren en in het eindsignaal de 13-16 vast te leggen!!

Translate »