La Louvière B – Hasselt                              7-15                            11/11/2018

2-3 | 2-3 | 1-5 | 2-4                                    Foto’s

Speller/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Jorig Wielockx, Thomas Vanhelden, Sven Vandenhoudt(1), Milan Bonné(2), Gijs Iliaens(5), Marin Beg(3), Bram Iliaens, Sander Hermans(1), Matthias Claes (3)

La Louvière B is altijd een moeilijke verplaatsing.

Door kwetsuren van Glenn en Abdel, gecombineerd met het afhaken van Lavrans en Milan H, die maandagochtend vroeg naar school moesten, vertrekt Hasselt maar met 10 spelers richting La Louvière.

Een kleinere kern betekent minder wisselmogelijkheden, dus meer vermoeidheid naar het einde van de partij toe; vaak een veeg teken voor het team in kwestie.

Eerste kwartje: moeilijke start…

Bij aanvang in de wedstrijd dreigt Gijs na fout-tegen en scoort: doelpunt afgekeurd. La Louvière opent de score; Hasselt mist z’n shots of treft een goeie goalie aan de overkant.

Marin maakt toch 1-1 halfweg. Hasselt benut een man-meer niet en ziet een penalty door de tegenstanders omgezet: 2-1.

Matthias maakt weer gelijk. Even later, met nog 25 seconden op de klok en Hasselt in man-meer, vraagt coach Sven een time-out en Gijs legt de stand na 8 minuten effectieve speeltijd vast: 2-3.

Het tweede kwartje start met een sterke keeper Quinten, die de tegenstander meerdere keren wanhopig naar de cap doet grijpen. Hasselt maakt onder druk al eens een penalty fout, maar ook hierbij heeft La Louvière moeite om te scoren: ofwel redt Quinten ofwel mist de werper.

Gijs en Matthias doen Hasselt tot 2-5 uitlopen wanneer Hasselt plots even de grip op de wedstrijd lijkt te verliezen en de thuisploeg tot 4-5 nadert. Matthias kan nog 4-6 maken om de rust in te gaan.

Na de rust is de vraag of de kleine kern nu voor problemen kan gaan zorgen. Het derde kwart is immers vaak cruciaal in een waterpolo-wedstrijd.Hasselt blijkt echter in dit kwart het verschil te maken, en wel in hun voordeel. Het loopt sterk uit en dult slechts één tegendoelpunt.

Gijs, Marin, Matthias: ze staan aan’t kanon of geven mekaar assists. In geen tijd staat het 5-10.

Wanneer dan, met nog 1:30 op de klok, de thuisploeg een man-meer niet verzilverd ziet omdat de Hasseltse keeper een shot en de rebound sterk uit z’n goal houdt, lijkt de veer bij La Louvière gebroken.

Weer krijgt Hasselt een man-meer net vóór het einde van het kwartje, en na een time-out van de coach is het opnieuw Gijs die de 5-11 stand op het bord zet.

 Hasselt blijkt over een goede conditie te beschikken, want ze blijven de tegenstrever imponeren met snelle fast-breaks: Milan scoort op aangeven van Sven, die even zijn troepen komt versterken, en even daarna zelf de 5-13 scoort.

Penalty tegen Hasselt: Quinten redt nog ‘s. Milan scoort in man-meer en Sander maakt de bal afhandig van een La Louvière speler en spurt richting keeper: 6-15.

Hasselt overklast, ook in kwartje 4.

De eindscore komt er na een man-minder: 7-15. Sterke prestatie van dit jonge team.

Hasselt staat zo na 6 speeldagen aan de leiding met 16 op 18. Het heeft 1 punt voorsprong op Merksem en 4 op VZ Gent en Strombeek.

Translate »