Elsene RISC – Hasselt A                           20-10-17

Matchstatistieken

Eindstand :  15 – 24

Foto’s

Periodegoals : 3-5, 4-9, 6-6, 2-4

Ploeg : coach Sven Vandenhoudt

Niels Van Gestel(1), Tibeau Rouffa(3), Glenn Vanwesemael(2), Wesley Carmans(4), Gijs Iliaens(6),Jasper Jacobs(1), Bram Iliaens (2), Sander Hermans(2), Matthias Claes(3), Quinten Schrevens

Al snel na de start van de partij is de nul van het bord: Wesley opent. Hasselt domineert rustig en loopt uit naar 1-5 via Matthias en 3x Gijs tegen halfweg de eerste periode. Hasselt neemt dan gas terug en laat Elsene lichtjes dichterbij sluipen.

Met 3-5 start het tweede kwart, waarin Hasselt de kloof weer uitdiept naar 3-13 met zowat iedereen wel ’s aan het kanon. RISC pikt ook wel z’n goaltjes mee, maar blijft op achtervolgen aangewezen. Halftime nadert tot op enkele seconden bij een 7-13 stand, wanneer Bram van ver achter de middenlijn de allerlaatste bal met een mooie plaatsbal schildert in de verste hoek: 7-14 halftime…

Het derde kwart gaat gelijk-op, vooral omdat Hasselt wat moeite heeft met de piket van de tegenstrever. De teams verdelen het aantal goals mooi: elk 6. Aan doelpunten geen gebrek in deze wedstrijd.

De 7-puntenkloof blijft dus gapen tussen de teams. In het laatste kwartje blijft het een sportieve partij, waarin Hasselt weer de bovenhand haalt. Net vòòr affluiten scoort ook Niels z’n eerste veldgoal !

Sven heeft – gezien het ondiepe bad met hoog doel aan de ondiepe zijde – Quinten met z’n lengte laten keepen in het ondiep en Niels in het diepe. Zo kwam Niels in het laatste kwartje als veldspeler aan de bak, en kon hij maken dat – op Quinten na – iedereen z’n goaltje kon meepikken.

Heren 1 zit in de trommel voor de volgende ronde, die het weekend van 8 december gespeeld worden.

Translate »