Hasselt – La Louvière B                               19-5                           15/02/2019

6-1 | 5-0 | 5-2 | 3-2                                      Foto’s

La Louvière B op verplaatsing betekent nogal ’s een kleine spelerskern; dit keer 1 keeper en 7 veldspelers, dus maar één op overschot.

De wedstrijd begint met steals over en weer maar slechte shots in de eerste 2 minuten. Matthias vanop piket breekt de ban: 1-0. Een zwakke man-meer levert niks op en het wordt 1-1 in de tegenaanval. Weinig niveau die eerste minuten en met nog 2:30 op de klok lukt Sander de 2-1. Daarna haalt Hasselt het laken naar zich toe en verdrinkt La Louvière aan sneltempo: 6-1 einde eerste kwart na goals van Sander, Matthias en Gijs.

Het tweede kwart begint ook zonder spetterend spel, maar de thuisploeg bouwt gestaag uit zonder het gaspedaal echt in te duwen: Milan B. voor de 7-1 in man-meer nadat een aanvaller van de bezoekers niet mee terugzwemt. Mooie pass van goalie Abdel naar Bram I. in de 2-meterzone, maar deze is te verrast van de perfecte pass en mist z’n schot. 8-1 dan via Gijs en coach Sven begint te roteren om alle basisspelers scherp te houden. Mooie tip-in van Matthias en goals van Gijs en Sander, erg efficiënt voor doel vanavond, leveren een 11-1 op aan de rust.

De leider begint dan wat ongeconcentreerd aan het derde kwartje en laat 2 keer tegenscoren alvorens weer beginnen te scoren via Gijs op afstand en een mooie tip-in van Matthias op aangeven van Bram I. na verre passing Abdel. Glenn passt naar vrijzwemmende Milan H., die zijn eerste van 3 van de avond scoort. HZS probeert iedereen z’n goaltje te laten meepikken en eindigt na 3 kwartjes op een 16-3.

Nog 5 minuten op de klok met een 16-4 als Abdel opent op Sander, maar de bezoekende keeper speelt goed mee en pareert. Toch komt Sander voor de 5dekeer aan het kanon vandaag voor 17-4. De bezoekers scoren dan tegen op een man-minder voor Hasselt, maar Gijs maakt met een lob 18-5. Thomas passt op Milan H. voor de 19-5 en de jacht op het 20stedoelpunt is geopend met nog een minuut te gaan. Lange bal op Lavrans is net tè ver en Marin shot op de goalie in de gong.

Het blijft 19-5 in een wedstrijd waarin de leider in 3dezijn klasse nooit echt moest tonen of fysiek tot het uiterste moest gaan.

Volgende weekend is het geen wedstrijd, de week erna op vrijdag 1 maart trekken we naar Charleroi (8stein de stand), voor de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie. 2 weken daarna dan, op 15 maart is het de laatste thuiswedstrijd tegen Eupen (laatste in de stand met nog 3 wedstrijden minder gespeeld).

Coach: Sven Vandenhoudt

Abdel Sifan, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Lavrans Venken, Milan Bonné(1), Gijs Iliaens(5), Milan Hardy(3), Marin Beg, Bram Iliaens(1), Sander Hermans(5), Matthias Claes(4), Bram Jacobs

Geen reservenwedstrijd

Wel buitenlands bezoek in de tribunes – Salina’s back ;-)

Translate »