Helios – Hasselt                                7 – 7                            01/03/2019

3-3 | 2-0 | 1-4 | 1-0                           Foto’s

Nadat er vorig jaar 6-6 gelijk gespeeld werd, vertrekt de leider in 3de toch enigszins op z’n hoede richting Charleroi.

Herstellende Quinten wordt nog gespaard en Milan (Bonné) geeft in extremisch verstek omdat z’n hoorcollege uitloopt. Zijn verdedigende kracht zou gemist worden…

Het opzwemmen gaat naar de thuisploeg en in een rustig begin loopt Hasselt uit via Marin tot 0-2. Gijs onderschept een aanval halverwege het veld, geeft aan Sander, maar die zwemt net tè ver door richting keeper.

Halfweg het eerste kwart is er eerste man-meer: Gijs maakt de 0-3. Alles op schema ?

De thuisploeg zit goed in haar spel en even later volgt de 1-3 ondanks goed keepen van Abdel: de rebound gaat er toch in. Daarna dreigt de thuisaanvaller op piket met z’n hoofd richting verdedigende Matthias en schept zo’n afstand – de scheids laat het toe – en het wordt 2-3. Gijs poeiert dan tegen de paal en aan de andere kant krijgt Charleroi een tweede penalty nadat ze de eerste gemist hadden: deze gaat erin en 3-3 na 8 minuten.

In het tweede kwart brengen de bezoekers er weinig van terecht: de shots zijn net niet doelgericht genoeg en de thuisploeg kan zelfs op de counter wegzwemmen en 4-3 maken. Thomas passt mooi op Gijs, maar de bal stuitert net tè ver over het water – weg kans.

De bezoekers komen niet in hun spel en enkele man-meers gaan verloren. Een dubbele man-minder aan de overzijde levert dan de 5-3 op. Lang geleden dat de leider op achterstand komt en geen antwoord lijkt te hebben.

Het derde kwartje dan: verandering op komst ? In man-meer wordt het alvast 5-4, maar een volgende uitbraak van Charleroi zet het scorebord op 6-4. Gijs kan dan in man-meer de 6-5 maken, en de druk van Hasselt neemt toe, mede door het invallen van Sven.

Sander pakt bal af in verdediging en fastbreak via Matthias naar Sven, maar de tip-in mislukt nipt.

Even later penalty-fout op diezelfde Sven, en Gijs scoort de 6-7. Hasselt lijkt weer boven water te komen einde van het 3de kwartje, maar het blijft zwoegen.

De laatste 8 minuten beginnen zenuwachtig op en neer: de thuisploeg wil duidelijk aantonen dat de kloof met de nummer 1 van de reeks kleiner is dan de stand doet vermoeden. Abdel pakt opnieuw enkele moeilijke ballen maar Hasselt kan een man-meer niet omzetten.

Met nog 30 seconden op de klok lijkt de leider de match te kunnen uitspelen: Matthias temporiseert in de aanval. Toch komt de bal met enkele tussenstationnetjes terecht bij Sven op piket. Hij wordt gestopt en er blijven nog 6 seconden te spelen als de thuisploeg haar laatste time-out aanvraagt.

Dadelijk een man-minder waardoor de defensie wat ontregeld is. De klok komt wel erg traag op gang in wat vlug 3, 4 seconden lijkt. De thuisploeg wint zo even tijd en… scoort de 7-7 met nog 2 seconden op de klok.

Er wordt nog wat heen en weer geroepen omwille van die laatste actie vanwege de thuis-officials, maar eerlijkheid doet gebieden dat Hasselt de punten verloor in het tweede deel van het eerste kwart en het hele tweede kwart, waar een 0-3 teloorging richting 5-3. Dan nog wat meer oog voor de klok helemaal op’t einde en winst had er zeker ingezeten in wat toch één van de mindere wedstrijden was van onze jongens.

Maar het blijft een uitzonderlijk mooi seizoen: Hasselt blijft ongeslagen en staat, met nog één wedstrijd te spelen, 11 punten vòòr op Merksem en Gent.

Vrijdag 15 maart volgt de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, thuis tegen Eupen. Supporters op post !!

 

Spelers: Adbel Sifan, Glenn Vanwesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx(1), Bram Jacobs, Gijs Iliaens(3), Sven Vandenhoudt, Marin Beg(3), Bram Iliaens, Matthias Claes, Niels Van Gestel

Play-Offs

In de rangschikking heeft Hasselt 47 punten, Merksem en Gent 36,  Strombeek 34.

Met deze wedstrijden voor de boeg voor de top 4:

  • Hasselt – Eupen
  • Roeselare – Gent
  • Merksem – Strombeek

is nog elke volgorde achter Hasselt mogelijk. Als Strombeek bijvoorbeeld in Merksem gaat winnen, wordt Merksem 4de.

We weten dus nog niet zeker waar de eerste en tweede speeldag van de play-offs gaan plaatsvinden.

We weten wel één ding: de derde en laatste speeldag gaat door op Zaterdag 11 mei op Kapermolen:

19:30   3de tegen 4de

21:00   Hasselt tegen 2de

Noteer dus zeker in je agenda: niet op vrijdag, maar op ZATERDAG de laatste wedstrijd van het seizoen 208-2019 in derde nationale.

 

Translate »