Hasselt – Eupen                                33-3                            15/03/2019

9-1 | 6-2 | 9-0 | 9-0                            Foto’s

Vervangend Coach: Niels Van Gestel

Abdel Sifan, Glenn Vanwesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx(1), Lavrans Venken(3), Milan Bonné(1), Gijs Iliaens(9), Bram Jacobs(3), Marin Beg(2), Bram Iliaens(1), Sander Hermans(6), Matthias Claes (7), Niels Van Gestel

Eupen zakt naar Hasselt af met 7 veldspelers en hun reserve-keeper. Topscorer Johann Flippo is er wel bij. Bij Hasselt is coach Sven geschorst na een late rode kaart in Charleroi. Niels neemt zijn plaats in als speler/assistent coach.

Milan opent de score na 50 seconden na een assist van Gijs. Vervolgens spat een shot van Gijs tegen de paal en tipt Matthias in na assist van Milan. Lobbal van Gijs voor 3-0, gevolgd door zijn tweede van de avond en het staat zo vrij snel 4-0.

De Oostkantonners kunnen niet echt een vuist maken ondanks een 4-1 van Flippo, die uiteindelijk alle 3 de Eupense goals zal scoren. Matthias, Sander, Gijs en Marin brengen de stand na 8 minuten effectief op 9-1.

Het gevoel leeft dat dit Eupen niet opgewassen is tegen de leider.

In het tweede kwartje loopt Hasselt rustig verder uit en laat wel 2 tegendoelpunten toe. Geen probleem als je er zelf 6 scoort. Jorig zet zichzelf ook op het wedstrijdblad met doelpunt 14, de andere doelpunten komen van dezelfde namen als in het eerste kwartje.

Als Eupen een penalty krijgt en Flippo die niet kan verzilveren, blijven de bezoekers op 3 doelpunten steken.

15-3 halfweg een wedstrijd, die nooit echt spannend werd.

De tweede wedstrijdhelft wordt dan helemaal eenrichtings-polo. Om alle spelers te vermelden, die hun goaltje meepikken zou een saaie oplijsting worden, want de uitslagen van kwartje 3 en 4 zijn twee keer 9-0. Speciale vermelding geven we toch aan Bram Jacobs en Lavrans, die elk 3 keer scoren, het ene doelpunt al mooier dan het andere.

Eupen krijgt de afstanden niet meer toegezwommen, dus een aantal goals vallen op fastbreaks, waarbij de Hasseltse aanvaller alleen afrusht op de goalie van de bezoekers.

In het vierde kwartje komt Niels in de goal Abdel Sifan vervangen, zodat ook hij zijn speelminuutjes meepikt. Uiteindelijk scoren 9 van de 12 veldspelers hun doelpuntje(s), hetgeen aantoont dat dit Hasselt voor samenspel staat, meer dan voor individueel succes.

Sterk ook dat ze in hun laatste wedstrijd blijven gaan, ook als de buit al lang binnen is. Ze willen klaar zijn voor de play-offs; ze willen naar 2de nationale.

Merksem en Gent winnen ook, zodat de rangschikking ongewijzigd blijft. Het wedstrijdschema van de play-offs is bekend; nu begint de voorbereiding richting eind april om dan nog 3 keer voluit te gaan.

Ter info : vrijdag 5 april (Kapermolen) en woensdag 10 april (Kessel-Lo) spelen we vriendschappelijk tegen Aqua Leuven uit 2de.

 

Reserven: Hasselt – Eupen    20-4

Het seizoen van de reserven zit erop. Ze zijn kampioen, en mogen opgaan, … als de eerste ploeg promoveert ;-)

Translate »