Eupen-Hasselt                                              5-29                            01/12/2018

1-6 | 2-8 | 1-9 | 1-6       Foto’s

Reserven: Eupen-Hasselt   3-16

Op 1 december een verplaatsing naar het nieuwe Wetzlarbad in Eupen, waar Hasselt de thuisploeg partij geeft, die puntenloos onderaan bengelt.Als blijkt dat de thuisploeg dan ook maar over 8 spelers beschikt, zou het wel eens een moeilijke avond kunnen worden voor hen.

Direct scoort Hasselt via Gijs, gevolgd door een snelle tegengoal. Toch op de hoede blijven. Hasselt besluit geen risico te nemen en drukt even door tot 1-4 via Marin en 2 maal Matthias op piket. 4 van de 8 minuten in het eerste kwart gespeeld: Hasselt neemt wat gas terug en eindigt het eerste kwartje met 1-6 na een tip-in van Glenn na een shot op de paal van Gijs.

Het tweede en derde kwart worden dan toch wel een walk over, waarbij Eupen nauwelijks kan tegenprikken bij de aanvalsgolven van Hasselt. 1-2’s met Matthias op piket, een steal van Milan (H) mooi afgerond, … De wederoptredende Abdel scoort met nog één aanval te gaan vòòr half-time, en ook die laatste aanval rondt Hasselt af via Milan (H): 3-14 halfweg.

Derde kwart begint met een scorende Marin op aangeven van Gijs. Maar zowat iedereen pikt z’n goaltje mee omdat mooi rondgespeeld wordt en Eupen de vermoeidheid begint te voelen zonder wisselspelers. 4-23 met nog 8 minuten in laatste kwart te spelen.

Het éénrichtingspolo gaat verder met nogal wat basisspelers op de kant. Wat minder doelpunten, maar het beeld is ongewijzigd: het hele team blijft ervoor gaan. Dat resulteert in een 5-29 eindstand.

Aan het einde van de heenronde blijft Hasselt zo aan de leiding met 4 punten voorsprong op de naaste achtervolgers uit Gent. Het onderlinge duel  tussen de andere 2 koplopers Strombeek-Merksem is uitgesteld.

Vòòr het Kerst-reces start de terugronde van de reguliere competitie met toch 2 speeldagen, waarvan Hasselt eentje pas uitgesteld speelt in 2019.

In elk geval komen nu 2 erg belangrijke wedstrijden aan:

  • 14/12 speelt Hasselt haar volgende wedstrijd, thuis tegen Merksem.
  • Op 12/01 volgt dan de wedstrijd in Gent.

Na dit tweeluik wordt misschien al één en ander duidelijk richting play-offs.

Speler/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens, Milan Hardy, Marin Beg, Bram Iliaens, Sven Vandenhoudt, Matthias Claes, Abdel Sifan

Doelpunten

Gijs 6, Matthias 5, Marin 5, Glenn 3, Milan Bonné 3, Milan Hardy – 3, Abdel 1, Bram Iliaens 1, Jorig 1, Bram Jacobs 1, Thomas 1

Translate »