Heren 2de Afdeling – 2de speeldag

Hasselt-Calypso            16 – 12                       28/09/2019                Foto’s

5-2 / 6-3 / 2-2 / 3-5

Basisopstelling

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Lavrans Venken, Milan Bonné, Gijs Iliaens, Jasper Jacobs, Marin Beg, Milan Hardy, Sander Hermans, Matthias Claes, Abdel Sifan

Coach: Sven Vandenhoudt

 

De wedstrijd komt met enige vertraging op gang door de verkeersdrukte rond Hasselt kermis, waardoor het scheidsrechtersduo wat later aankomt.

Hasselt begint met druk te leggen: Jasper zwemt zich vrij en shot op de keeper, waarna Matthias de 1-0 op het bord zet. Gijs zet daarna een penalty om, Sander scoort de 3-0 en Jasper voor de 4-0 nadat een man-minder niks oplevert voor de thuisploeg.

Het wordt dan 4-1, waarna Gijs mooi wordt vrijgespeeld door Milan H en de 5-1 scoort. Milan H besluit nog ’s op de paal en Hasselt overleeft een man-minder door een mooie save van Quinten in doel. Fastbreak van Calypso stuitert op het doelhout maar de rebound gaat binnen: 5-2 met nog 1 minuut te gaan. Het blijft 5-2 in dat kwartje.

Gijs begint het 2de kwartje met de 6-2 te maken op penalty. De nieuwe regel levert toch wel meer penaltyworpen op, dat is wel duidelijk. Gijs speelt zich daarna onder de druk van 2 tegenspelers uit en scoort ook de 7-2. Hasselt behoudt verder de afstand wanneer Thomas met een mooi afstandsschot de 8-3 maakt, in antwoord op de tegentreffer, ook van op afstand.

Jasper scoort 9-3 op penalty en in man-minder wordt de 9-4 geslikt. Gijs geeft een assist op Matthias; met een tip-in naar 10-4. Fastbreaks aan beide zijden zonder goals en Quinten haalt een bal mooi uit de hoek.

In een onduidelijke fase krijgt Gijs dan een definitief-out signaal na onopzettelijke slag tegen een verdediger boven water en valt aan de overzijde de 10-5. Kan zo nog een moeilijkere avond worden.

Hasselt krijgt dan nog een penalty en Jasper maakt de 11-5.

Dit blijft de stand halfweg.

Kwartje drie verschijnt Abdel in doel en lukt Milan B de 12-5 in man-meer situatie. Jasper mist dan een penalty, waarna Milan H halfweg de 13-5 scoort op de fastbreak.

De bezoekers beginnen harder te pressen en Hasselt komt naar het einde van het derde kwartje steeds zwaarder onder druk: 13-6 met een lobbal en 13-7 nadat een achtergebleven aanvaller niet wordt opgepikt door terugzwemmende verdedigers.

Het laatste kwartje begint met een derde fout voor Sander; Hasselt moet nog een hele tijd door met 2 basispionnen minder. De penalty, die volgt op Sander’s fout, wordt door Abdel gestopt, net als de corner, die erop volgt. De tweede corner is er echter teveel aan: 13-8.

Hasselt scoort dan 2 keer kort op rij met Lavrans na een mooi uitgespeelde aanval en Marin: 15-8. Calypso komt dan terug met 2 goals kort op rij; nog 2:36 effectief te spelen en 15-10.

De gemoederen lopen hoog op aan de bezoekende bank, waar de coach rood pakt. Het wordt nog 15-11, maar dan komt Marin met de 16-11 in de laatste minuut. Dit komt goed. In man-minder wordt dan nog de 16-12 geïncasseerd, maar dat blijft de eindstand.

 Hasselt wint met 16-12 en zakt volgende week zaterdag af naar het verre Waregem, dat na 2 wedstrijden puntenloos achteraan staat, maar enkele seizoenen geleden thuis Hasselt van de promotie hield en zelf een jaar vòòr Hasselt promoveerde.

Belooft spannend te worden.

Doelpunten

Matthias Claes – 2

Gijs Iliaens – 4

Thomas Vanhelden – 1

Sander Hermans – 1

Marin Beg – 2

Milan Bonné -1

Milan Hardy – 1

Jasper Jacobs – 3

Lavrans Venken – 1

 

Reserven: 15 – 8

Translate »