Seraing-Hasselt                                            4 – 5                            19/01/2019

0-3 | 1-1 | 2-0 | 1-1                                      Foto’s

Tussen 2 topwedstrijden in trekt Hasselt naar de 7dein de stand: Seraing. Een heel diep bad, maar uitzonderlijk lang en breed; toch weer aanpassen voor de leider dus. De thuisploeg zal het speelveld breed proberen houden en hopen dat de lange spurtjes tussen de doelen de bezoekers zuur opbreken.

Hasselt begint stevig verdedigend; veel op en af gezwem zonder groot doelgevaar. Hasselt scoort wel als eerste via Marin. Quinten redt goed in doel na fout van Gijs in verdediging, waardoor Seraing-aanvaller van kortbij kan shotten. Het blijft goed op en neer gaan, met meer druk op het doel door de bezoekers. Gijs onderschept een aanval en scoort op de fastbreak 0-2. Thomas dan voor de 0-3 na een mooie 1-2 met piket Matthias. Hasselt heeft alles onder controle na het eerste kwart.

In het tweede kwart blijft Hasselt goed verdedigen, maar na een time-out scoort de thuisploeg toch tegen. Veel duels maar geen doelpunten tot net vòòr halftijd, wanneer Sander in een snelle counter de 1-4 vastlegt.

Abdel neemt de tweede wedstrijdhelft voor zijn rekening in doel. De eerste man-minder na fout van Gijs lijkt probleemloos te verlopen, maar net nadat de speler weer inzwemt, kan de thuisploeg toch 2-4 maken. Weer een man-minder enkele minuten later, en het wordt 3-4. Het derde kwartje lijkt weer beslissend te gaan worden. Hasselt zelf komt niet aan scoren: Matthias kan zich moeilijk handhaven op piket en de hoge druk van de thuisverdediging houdt de spelers van Hasselt te ver van de goal om gevaarlijk te worden. Marin shot dan ook nog op de paal. Derde man-minder in dit kwartje, maar geen doelpunt. Sander mist, alleen vòòr de keeper. 3-4 met nog één kwart te gaan.

Spelbeeld blijft behouden in het laatste kwart: Hasselt ver van goal en onzuiver in de afwerking op afstand, maar halverwege kan Marin met Matthias een 1-2 opzetten waarna de verdediging flatert: 3-5, een belangrijke goal.

Hasselt probeert rustig uit te spelen en temporiseert in de aanval, maar moet toch op enkele seconden van het einde een tegengoal toestaan na een snelle tegenaanval van Seraing.

Hasselt wint moeizaam in een spannende wedstrijd: 4-5. Zeker niet de beste dag voor de fiere leider. Opvallend toch wel dat in de eerste wedstrijdhelft geen spelers werden uitgesloten, terwijl dat in het tweede wedstrijddeel wel gebeurde, en wel… enkel aan de kant van Hasselt ? Hierdoor kwam de thuisploeg mede terug in het spel.

Belangrijk in de stand is ook het verlies van Gent in Strombeek, waardoor Hasselt nu 10 punten voorsprong heeft op Gent. Merksem staat ook op 10 punten, maar heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.

Strombeek belooft volgende week zaterdag (26/01) een geduchte tegenstander te worden: ze hebben in het laatste kwartje een 5-5 omgezet naar 9-6 winst tegen Gent. Hasselt kan dus maar best op zijn hoede zijn.

Speler/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden(1), Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens(1), Milan Hardy, Marin Beg(2), Sven Vandenhoudt, Sander Hermans(1), Matthias Claes, Abdel Sifan 

Reserven: Seraing-Hasselt   4-15

Translate »