Gent-Hasselt 11-14          12/1/2019

4-3 , 1-1 , 2-4 , 4-6 Foto’s

Op Bram Iliaens (buitenland) na gaat Hasselt op volle sterkte richting Gent.

Al na 10 seconden opent Gijs van ver naar 0-1. Met een snelle tegengoal in man-minder en een goal hoog in het grote doel in ondiep komt Gent snel op 2-1. Het belooft spannend te worden tussen de nummers 1 en 2. Gent lukt dan de 3-1 en Hasselt moet opletten niet op grote achterstand te komen. Matthias maakt dan de 3-2 en later de 4-3, nadat Gent scoort in man-meer. Die score staat er na 8 minuten effectief.

Tweede kwart begint Hasselt richting ondiep, en dat is dus aanpassen in de aanval, hoeveel je ook traint vooraf. Het wordt dadelijk 5-3 en Hasselt moet weer even opletten. In manmeer wordt het 5-4 via Sander; de rest van dat kwartje wordt er niet meer gescoord. De teams zijn aan elkaar gewaagd in een felbevochten, faire wedstrijd.

Vaak wordt het derde kwart als doorslaggevend gezien: Gent gaat snel naar 6-4 waarna Gijs op afstand 6-5 maakt. Hij herhaalt dit om van de 7-5 weer 7-6 te maken. Dan lijkt de kentering te komen: voor het eerst komt Hasselt gelijk via Thomas, en daarna zelfs op voorsprong via Gijs met nog 2 minuten op de klok: 7- 8.

Hasselt aan de leiding het laatste kwartje in; het heeft het derde kwart, verdedigend in het ondiep, maar 2 goals geslikt en 4 gemaakt – veel beter dan in het eerste kwartje. Kunnen ze het afmaken ?

De 8-8 komt snel en het afstandskanon van Gijs doet Hasselt weer leiden. Een dekkingsfout achterin bij Hasselt wordt afgestraft maar Milan (Bonné) scoort tegen na een slechte terugspeelbal van de thuisploeg: 9-10. Na 4 minuten; wie nu een kloof maakt, wint.

Erg volwassen speelt het jonge Hasselt rustig op z’n fysiek en de overbruggen zwemafstanden worden groter. Milan (Bonné) rondt een mooie aanval af en Sander op de fastbreak brengt de 9-12. Hasselt lijkt het laken naar zich toe te trekken.

Gent drukt en dwingt Hasselt fouten te maken, maar de man-meers van Gent worden wat slordig verprutst. Matthias kan dan de 10-14 scoren en Gent mildert in het slot nog tot 11-14, maar de zege is een feit. 

Hasselt loopt 7 punten uit op de nummer 2 na een spannende, verdiend gewonnen wedstrijd.

Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden (1), Jorig Wielockx, Sven Vandenhoudt, Milan Bonné (2), Gijs Iliaens (5), Milan Hardy, Marin Beg, Bram Jacobs,Sander Hermans (3), Matthias Claes (3), Adbel Sifan

Reserven: 14-16, dus ook de reserven winnen !

Translate »