Hasselt-Roeselare                                        16 – 4                          01/02/2019

5-1 / 4-1 / 4-2 / 3-0                             Foto’s

Ondanks besneeuwde wegen arriveren de bezoekers mooi op tijd, maar zonder eerste keeper (kwetste zich gisteren aan de voet). Ze kijken dus een beetje op tegen deze wedstrijd op bezoek bij de huidige leider in 3de.

Na de inhaalwedstrijd Strombeek-Merksem heeft Hasselt nog 7 punten voorsprong op Merksem, dat nu alleen tweede staat. Toch maar winst thuishouden tegen de tegenstrever vandaag…

Al snel staat het 1-0 via Matthias. Het spel loopt verder, vooral door het opzoeken van Matthias als piketspeler, maar tot halverwege het eerste kwart vallen er geen doelpunten meer. Dan maakt Gijs  2-0. Na de 3-0 door Thomas, scoort Roeselare tegen vanop penalty. Twee keer Gijs zet de 5-1 op het bord einde eerste kwart.

Man-minder levert geen probleem op voor de thuisploeg begin 2dekwart en Gijs scoort dan de 6-1. De bezoekers shotten best vaak maar raken veel de lat of vinden een goeie Quinten terug in doel.

Technisch hoogstandje voor bezoekende doel: Gijs op piket houdt de verdediger af, tipt de bal met de voet omhoog en dan met de hand in doel. Na lobbal als tegengoal voor de 7-2 neemt Hasselt een time-out in man-meer met nog 2 minuten te gaan. Via Gijs en daarna Marin met paal-binnen staat het 9-2 halfweg.

Kwartje drie begint met een sjieke revert van Milan Bonné, die tegen de paal spat. De gebroeders Iliaens nemen de Hasseltse goals voor hun rekening dit kwart: Gijs 3 maal, Bram 1 maal met een lob na een mooie doorspeelbal van Glenn. In deze faze van het spel komen alle spelers van de thuisploeg aan spelen toe. Een man-minder situatie vòòr de ogen van Abdel levert niks op voor de bezoekers door authoritair keepen van de thuis-goalie. 13-4 na derde kwart.

Kwartje vier doet zich dezelfde situatie voor: man-minder en tegenstrever wordt vrijgespeeld maar faalt, oog in oog met Abdel. Sander pakt de bal af en scoort na mooie fastbreak via bruggetje met Matthias. Bram Iliaens maakt zijn 2devan de avond na een lange solo en Matthias scoort op piket de 16-4 met nog 23 seconden te gaan. Milan Hardy krijgt dan de bal in de slotgong, maar zijn afstandsschot gaat nipt over.

Eindstand: 16-4

Volgende week vrijdag gaat de leider naar Elsene, voorlaatste in de stand, maar als thuisploeg toch altijd sterk: de nummers 2-3 en 4 wonnen er telkens met net 1 doelpunt verschil. Opletten geblazen…

Speler/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden(1), Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens(9), Milan Hardy, Marin Beg(1), Bram Iliaens(2), Sander Hermans(1), Matthias Claes(2), Abdel Sifan

 

Reserven winnen weer: 8-6

Translate »