Heren 2de Afdeling – 5de speeldag

Antwerpse B – Hasselt           10 – 9                       18/10/2019                  Foto’s

2-5 / 3-0 / 3-2 / 2-2

Basisopstelling

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (3), Marin Beg, Milan Hardy, Sander Hermans, Matthias Claes (2), Abdel Sifan

Coach: Sven Vandenhoudt

Hasselt als middenmoter op bezoek bij de ongeslagen leider tot nu. Antwerpse B, de 2de ploeg van het team in de Superliga, is de competitie sterk gestart.

Spijtig voor Hasselt: Antwerpse speelt in Berchem in een bad, dat voor bijna drie kwart ondiep is. Tegen zo’n ervaren team, dat altijd traint in deze omstandigheden, is dat altijd weer een moeilijke opgave.

Hasselt begint richting diepe kant en worstelt met de aanvallen van de thuisploeg in het ondiep. Vrij snel pakken ze een eerste goal vanop piket.

Hasselt gaat er dan echter heel stevig tegen aan: Gijs scoort de 1-1, snel gevolgd door de 1-2 van op rechts door Jasper. Gijs dreigt, passt op Jasper en 1-3. Toch wat verbaasde blikken op de tribune. Dat verandert niet wanneer Marin de 1-4 treft en Gijs na een snelle verre pass van Quinten in doel, de 1-5 stand vastlegt. Er volgt nog een tegendoelpunt, maar met 2-5 het tweede kwartje ingaan is een onverhoopt succes.

Nu naar het ondiep toe, maar een keeper van 2m groot in goal. Hasselt laat zich wegdrukken en moet dus op afstandsschoten terugvallen. En dat wordt niks. De thuisploeg drukt door en haalt tegen halfweg de achterstand in: 5-5 bij de rust.

In het derde kwartje gaat Antwerpse B door naar 6-5 en mildert Matthias naar 6-6. Een achtergebleven aanvaller maakt de 7-6 op fastbreak en weer Matthias zorgt voor de 7-7. Beide teams zijn nu meer aan mekaar gewaagd, maar Hasselt kan nu niet meer weglopen, zoals in het eerste kwartje. Met nog 1 kwart te gaan staat het 8-7 voor de thuisploeg.

Wetende dat een moeilijk kwartje komt, belooft dat niet veel goeds. Het wordt 9-7 onder andere met een penalty-fout, die gefloten wordt tegen Hasselt, waarbij de fout gemaakt wordt aan het doel van de thuisploeg ? De match lijkt beslist, wanneer Gijs de 9-8 maakt en erna, in 2-man-meer situatie, ook de 9-9. Hasselt toont zich weerbaar: sterke prestatie.

Met nog 20 seconden op de teller maakt Antwerpse B de 10-9 waarna Hasselt furieus op zoek gaat naar de gelijkmaker, en op het eindsignaal lukt het Gijs. De scheidsrechter beslist echter dat de goal nét te laat kwam: Hasselt verliest zuur bij de leider in 2de met 10-9.

Een weekendje rust en dan naar Brugge, dat ook bovenin meedraait. Hasselt zal weer uit z’n pijp moeten komen.

Translate »