Elsene-Hasselt                                  7-18                            08/02/2019

0-7 / 4-3 / 1-5 / 2-3

Speler/Coach: Sven Vandenhoudt                                       Foto’s

Abdel Sifan, Glenn Van Wesemael(1), Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Sven Vandenhoudt, Milan Bonné(3), Gijs Iliaens(6), Milan Hardy, Marin Beg(1), Bram Iliaens, Sander Hermans(1), Matthias Claes(6), Bram Jacobs

Op Quinten na (gekwetst vorige wedstrijd en niet klaar geraakt), tekent iedereen present in Elsene. Met één keeper beginnen dus, en voor Abdel best aanpassen, want hij speelde nooit in een competitie waarin een zwembad met ondiep deel toegelaten is.

Hasselt begint richting ondiep en neemt een blitz-start, nadat Abdel een tip-in van de thuisploeg mooi pareert. Penaltyfout op Matthias; penalty omgezet door Gijs voor de 0-1. Na de 0-2 weer van Gijs scoort Milan B de 0-3, helemaal vrij, en Sander de 0-4 na fout op hem buiten de 5-meter-lijn. Adbel pakt zijn 2detip-in en Marin scoort op de tegenaanval. Assist van Gijs op Milan B en het staat al 0-6 halfweg het eerste kwartje.

Gijs zwemt in en na 3 mooie kaatsen krijgt hij de bal en scoort de 0-7. De thuisploeg krijgt nog enkele man-meers, maar scoren niet. 0-7 na 8 minuten effectief.

In het tweede kwart keept Abdel in het ondiep met een grote goal achter zich; zien wat dat geeft. Gijs scoort de 0-8 deklat-binnen alvorens de eerste goal van de thuisploeg aangetekend wordt. De thuisploeg blijft morsen met slechte man-meers en coach Sven neemt een time-out bij een man-meer voor Hasselt. Het team scoort de 1-9. Er sluipt dan wat meer afval in het spel van de fiere leider; we gaan rusten met een 4-10.

In het derde kwartje neemt HZS weer wat afstand. Milan B, Matthias en Gijs scoren, af en toe na een tegenprik, die ook voor de thuisploeg wat oplevert, maar de kloof blijft groot. Als jarige Gijs de 5-15 onder een scherpe hoek binnenknalt, zingen de talrijk opgekomen bezoekende supporters een ‘Happy Birthday Gijs’ uit volle borst. 5-15 is ook de stand na 3 kwartjes, nadat een laatste man-meer verkwanseld wordt.

Een fastbreak van de thuisploeg begin laatste kwart wordt mooi verdedigd door de Hasselaren en een man-minder levert de thuisploeg niks op: de lange armen van de 2 Milans in verdediging maken weer maar’s het verschil. Hasselt zet een mooie aanval op, maar de tip-in wordt foutief geblokt; Matthias zet de penalty feilloos om: 5-16. Milan H krijgt dan een mooie pass, maar shot is te zwak. Vlak daarna krijgt dezelfde Milan een mooie verre pass van Abdel, passt op Glenn, die mooi afmaakt: 6-17. Matthias op piket maakt de 6-18, waarna de thuisploeg nog lichtjes milderen kan naar 7-18. Hasselt krijgt nog 2 man-meers, maar scoort niet meer.

Hasselt wint oververdiend in Elsene met 7-18.

Volgende week vrijdag om 21:15 speelt Hasselt thuis tegen La Louvière, de 6dein de stand.

 

Translate »