Merksem – Hasselt   8-16            29/09/2018

1-5 / 2-3 / 2-3 / 3-5

Foto’s volgen hier.

Coach: Sven Vandenhoudt

Ploeg: Niels Van Gestel, Glenn Van Wesemael(1), Thomas Vanhelden(1), Sven Vandenhoudt, Lavrans Venken, Milan Bonné, Gijs Iliaens(8), Milan Hardy, Marin Beg, Jorig Wielockx, Sander Hermans(1), Matthias Claes(5), Quinten Schrevens

In een potige wedstrijd, waarbij de uitslag iets zwaarder uitvalt dan het evenwicht in de wedstrijd zelf, houdt Hasselt zowat de hele wedstrijd de controle.

Het loopt snel uit tot 0-2 in het eerste kwart. Quinten, goalie in het ondiepe deel van het Merksemse bad, houdt daarbij mooi een penalty, en moet slechts één keer omdraaien in de eerste 8 minuten, nadat hij een worp kan raken maar toch in het doel ziet verdwijnen. Hasselt start daarmee sterk: 1-5 na eerste kwart met 3 treffers van Gijs en 2 van Matthias.

Hasselt loopt verder uit tot 1-7 bij aanvang van kwartje 2. Naar half-time toe neemt de druk van Merksem toe, maar Niels, vandaag onze keeper in het diepe deel, houdt prima stand en de kloof blijft behoorlijk: 3-8.

Ook het derde deel is behoorlijk gelijkopgaand in score, maar Hasselt scoort toch weer 1 keer meer dan de thuisploeg en diept kloof uit tot 5-11.

Merksem’s offensief blijft uit, ondanks een vlugge penalty goal in het vierde kwart. Hasselt maakt een man-meer situatie mooi af en loopt uit naar 6-13. Wedstrijd gespeeld, of het moet al héél raar lopen. De eindstand van 8-16 staat enkele minuten vòòr tijd op het bord: signaal voor coach Vandenhoudt om nieuwkomers Lavrans en Milan (Hardy) wedstrijdminuten te geven bij heren 1.

Matthias en Gijs hebben weer in elk kwart gescoord en zorgen mee voor een mooi doelsaldo van +14 (30 gemaakt !) na 2 wedstrijden.

Reserven: Merksem – Hasselt 5-13

Met een goeie delegatie ‘nieuwkomers’, doorgestroomd uit onze U17, speelden ook onze reserven een voortreffelijke wedstrijd in Merksem.

Translate »