Heren 2de Afdeling – 4de speeldag

Hasselt-Brussels            16 – 9                       11/10/2019                        Foto’s

6-2 / 5-2 / 3-1 / 2-4

Basisopstelling

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Lavrans Venken, Milan Bonné (2), Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (3), Marin Beg, Milan Hardy (3), Sander Hermans (1), Matthias Claes (3), Abdel Sifan

Coach: Sven Vandenhoudt 

Brussel op bezoek in Kapermolen. Ze zijn net uit de Superliga gezakt, dus een te duchten tegenstander. Gijs lukt toch een snelle opening: direct 1-0 bij de eerste thuisaanval.

De eerste man-meer wordt rondgespeeld tot Gijs de 2-0 scoort. Na een tegengoal van dichtbij scoort daarna Jasper op inspelen van Matthias.

Te korte terugspeelbal geeft 3-2. Hasselt zal toch iets voorzichtiger moeten spelen want het pakt vermijdbare tegengoals.

Milan B besluit op de deklat en verdedigt daarna sterk om de aanval op te starten en Hasselt aan de overzijde een penalty te zien afdwingen. Gijs twijfelt niet en het is 4-2 met nog 3:30 te gaan. Quinten redt op de lijn en Milan H lobt daarna de goalie rustig voor 5-2. Sander legt de stand na het eerste kwartje vast: 6-2.

Net als in het eerste kwartje opent Gijs snel met de 7-2. In man-meer maakt Matthias 8-2 en na een verre pas van Quinten op Jasper is het 9-2. Hasselt neemt daarmee afstand van de Ketten. Halverwege komt er een tegengoal door concentratieverlies achterin, maar Milan H scoort een mooie lobbal tussen 3 verdedigers, na weer een verre pas van goalie Quinten. Milan B maakt dan de 11-4 na een mooie tegengoal. Halfweg is de stand bemoedigend voor de thuisploeg.

Hasselt opent ook in het derde kwartje de score nadat Matthias in verdediging de bal verovert en in een rush de 12-4 scoort. Ook de 13-4 is van de hand van Matthias, die op piket de goalie van Brussel verschalkt. Milan B voor de 14-4. De verdediging van HZS komt in man-minder, maar Abdel pakt. De thuisploeg pakt nog een tegengoal en Lavrans besluit op de deklat na een mooie aanval. 14-5 op drie-kwart van de wedstrijd.

In een snelle uitbraak van Sander passt hij naar Gijs, die op de deklat besluit. Zo is Brussel in dit kwart de eerste ploeg die scoort voor 14-6. Coach Sven experimenteert nu regelmatig met andere opstellingen, aangezien de stand het toelaat. Abdel redt een lobbal en Milan H lukt de 15-6.

Jasper shot hard op de deklat en de bal stuitert op het water maar drijft uiteindelijk de goal niet in. Penalty tegen voor 15-7, en Jasper voor 16-7 met nog 2 minuten te spelen.

Er volgen nog 2 tegengoals, vooral omdat Hasselt wat op de lauweren rust met de voorsprong, maar de veilige voorsprong komt helemaal niet in gevaar: Hasselt wint met 16-9 en staat met 7 op 12 in het midden van de rangschikking. Volgende week naar Antwerpen – het team dat momenteel aan de leiding ligt.

Translate »