Zondag 15 november vond er een dubbele confrontatie plaats in Kessel-Lo tegen Leuven: zowel de miniemen (U15) als de kadetten (U17) van Hasselt traden aan.

Hasselt was in beide wedstrijden de sterkste !

U15: Leuven – Hasselt  5 – 7

Tijdens de opwarming konden de miniemen nog supporteren voor de kadetten. En het was nodig! Na een echte thriller gaf het scorebord uiteindelijk 6-7 aan. Hopelijk had trainer Niels nog wat stemgeluid over voor zijn interim-opdracht bij de miniemen (coach Bram was er niet), want het geschreeuw tijdens de kadettenmatch had toch wat schade aangericht. Keelpastilles gaan volgende keer zeker mee…
Door het afmelden van Dag moest Daan proberen de Hasseltse netten schoon te houden. Voor de rest: iedereen present. Hasselt startte net als de vorige wedstrijden – die overigens gewonnen werden – prima: doelpunten van Milan (2x) , Stijn en Tuur zorgden voor een comfortabele 1-4 voorsprong na het eerste kwart. Leuven haalde bij momenten alles uit de kast om Hasselt af te stoppen, maar onze jongens hielden het hoofd koel en lieten zich niet opjutten. Chapeau voor zo’n mentaliteit!
Tijdens het tweede kwart was Hasselt misschien iets te koel of cool: enkele dekfouten werden genadeloos afgestraft en opeens stond het 4-4. Gingen ze voor een thriller à la kadetten?
Het derde kwart verliep gelijk op. Hasselt probeerde o.a. te scoren via Ruben, Thomas en Tim. Achteraan hielden Lavrans, Dario en Lode de deur goed dicht en met een ultieme reflex voorkwam Daan de 4-5 voor Leuven. Vlak erna liet Sander de Leuvense keeper eindelijk de bal nog eens uit zijn netten halen: 4-5 voor Hasselt!
In het laatste kwart raakte Hasselt stilaan terug op kruissnelheid: via andermaal Sander werd het 4-6. Leuven kreeg een penalty na een fout van Sander, maar miste: weg aansluitingstreffer! Na prima samenspel kreeg Milan de bal en hoppa: 4-7. Leuven naderde nog tot 5-7, maar daar bleef het bij.
Conclusie?
Overwinning 3 in de pocket! Of om het met de woorden van interim-coach Niels samen te vatten: “Techniek heeft vandaag gewonnen van brute kracht” Met deze filosofische uitspraak in het achterhoofd keerden we huiswaarts.
Nog een dikke merci aan alle spelers, Niels, coach Bram voor het uitlenen van zijn klaargestoomd topteam, Sally en de talrijk opgekomen luide supporters.

verslag: Mario

U17: Leuven – Hasselt  6 – 7

U17 15_16

Miniemen

U15 15_16

Kadetten

Translate »