Alle uitslagen en standen van de teams vind je bovenaan de Home-page, net onder de foto.

Naast Heren 1 en Heren 2 hebben we ook een hele bende jeugdteams, die zowat elk weekend weer rondcrossen over heel België om de zwembaden onveilig te maken.

Zo speelden het voorbije weekend:

U11 – Eendjes 4×4

Teams A en B kwamen in actie in een tornooi in Leuven, waar ze Leuven en Antwerpen JESPO partij gaven. Ze moesten zich echter gewonnen geven, alhoewel het tegen Leuven 2x best spannend was. JESPO was duidelijk te sterk.

 

U13 – Benjamins

De benjamins speelden tegen Dendermonde hun tornooike. Dendermonde A was duidelijk te sterk, maar Dendermonde B werd danig afgetroefd. Hasselt staat als mooie middenmoter 4devan de acht teams.

U17 – Kadetten

 

Zeer pittige match voor onze jongens die nog wat beter konden afwerken maar de strijdlust zat erin!

Leuven was net iets trefzekerder en we verloren de match met een zeer spannend einde, Tim Smeets maakte nog de gelijkmaker vlak voor het einde maar Leuven scoorde nog verrassend in de laatste 3 seconden van de match…10-9….. van een anticlimax gesproken.

Fier op ons jongens, die sportief gebleven zijn tot op het einde!

 

U15 – Miniemen

In Kapermolen kon je dan weer de U15 bewonderen. Uitgebreid verslag hieronder.

 

De U15 speelden voor de 2ekeer tegen het team van Ciney.

Vastberaden en georganiseerd kwamen de spelers van Ciney toe en lieten ze duidelijk doorschijnen dat ze niet van plan waren om een 2ekeer te gaan verliezen van de Miniemen van Hasselt.

Terwijl de Miniemen van Hasselt wat nonchalant aan de opwarming begonnen en het team van Ciney strak geregisseerd begon in te gooien, schoot de coach Bram in actie en riep zijn team tot de orde.

Dit keer was Hasselt met “maar” 9 spelers terwijl Ciney met 11 spelers aanwezig was.

De Miniemen kregen een duidelijke opdracht mee: Dit is geen tegenstander waarbij we “lui” kunnen afwachten, wel een team waar je druk van mag verwachten. Blijf druk uitoefenen en zorg dat de bal niet voor de goal komt, blijf binnen een meter van je tegenstander en zorg dat ze niet aanspeelbaar zijn. Als je aanvalt kijk, vraag en zorg dat je aanspeelbaar bent.

Een wonder geschiedde….. Ze luisterden

Hasselt startte met een stevige druk op de tegenstander en speelden ze de sterren van de hemel.

Meerdere keren verloor Ciney de bal doordat ze niet in staat waren om binnen de 30 seconden op de goal te “shotten” en bijna de hele match lang duurde het bij Ciney langer dan 15 seconden om over de middenlijn te geraken.

Zodra Hasselt de bal had vertrokken ze in allerijl richting de goal van Ciney, legden zich klaar, zorgden dat ze aanspeelbaar waren en……. Scoorden!

Met een geruststellende 5 – 2 aan het einde van de 1ekwart, eindigde de 2ekwart met 8 – 3 in het voordeel van Hasselt. Maar zoals elke Waterpolo liefhebber weet; Het tij kan keren in de 3ekwart…..

Dit was voor de Miniemen van Hasselt niet het geval en zorgden ze ervoor dat ze als een hecht team speelde en met een 10 – 3 voorsprong aan de laatste kwart konden beginnen.

Ciney probeerde met lange passen de voorste speler te bereiken waaruit ze probeerden te scoren. Dit is een paar keer gelukt totdat Hasselt uitstekend begon te verdedigen en de spelers van Ciney niet meer aanspeelbaar waren.

Wel speelde Hasselt een aantal terugspeelballen op de keeper waarbij de hartslag van de toeschouwers sprongetjes maakten en de 140 b.p.m. aantikten en bijna een owngoal bezorgde. Gelukkig kunnen we rekenen op een vastberaden team en een idem dito keeper die dit perfect onder controle hield.

De wedstrijd werd afgesloten met een klinkende overwinning van 13 – 3. Ciney probeerde nog met een time-out tijdens de 4ekwart de schade te beperken, hetgeen niet mocht baten.

Voor de Miniemen gold: Veni, Vidi, Vici!

Met deze match komen de Miniemen van KZ Hasselt op een 3eplaats in de competitie met 3 punten verschil van de nummer 2 Mechelen.

Volgende week zondag 3 februari treffen we om 18.30 uur de leider uit de competitie Brussels RPB. Met de inzet en spel-, en teamgeest van afgelopen zondag is alles mogelijk.

 

Translate »