Heren – 3de nationale – Play-Offs Speeldag 2/3                  04/05/2019, Merksem, Antwerpen

Gent – Hasselt    6-9

3-1 | 1-3 | 0-3 | 2-2                                            Foto’s

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael-2, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné-2, Gijs Iliaens-1, Milan Hardy-1, Marin Beg-1, Bram Iliaens, Sander Hermans, Matthias Claes-2, Abdel Sifan

Hasselt begint richting diep met Quinten in goal, met zenuwachtig spel zonder veel doelgevaar. Zo gebeurt er niets aan de 0-0 stand, zoals vorige week tegen Strombeek, tijdens de eerste 3 minuten van de wedstrijd. Gent opent dan de score waarna Hasselt wakker schiet en in man-meer 1-1 maakt via Marin: tip-in na pass van Matthias.

Quinten pakt dan mooi een korte bal en Thomas raakt tot 2 maal toe de paal.

De stand beweegt wanneer Quinten zich laat verrassen bij het uitkomen: 2-1 dan snel gevolgd door de 3-1 met nog 40 seconden op de klok. Hasselt onder druk en de aanvallers missen…

Tweede kwart, met keeperswissel in diepe deel: Abdel in doel. Milan Bonné lukt de 3-2 aansluitingstreffer, maar de nummer 2 van Gent scoort opnieuw naar 4-2. Enkele man-meers gaan dan verloren eer Matthias van de buiten de 5-meter scoort na een fout op hem. Halverwege 2dekwart blijft het weer een tijdje scoreloos met meer missers dan normaal aan Hasseltse kant. Milan Hardy scoort dan de 4-4 na knap kaatswerk in het ondiepe deel.  We rusten met een gelijke stand.

Het derde kwartje, zo vaak beslissend in waterpolo, begint met een mooie save van Quinten op een lobbal, waarna Gijs mist in een man-meer. Glenn breekt de ban en brengt Hasselt voor het eerst op voorsprong met een doelpunt op piket. Marin shot op de goalie en Gent mist de snelle counter die volgt, waarna Gijs de 4-6 scoort.

De gaten worden groter – de zwemafstanden wegen door – hetgeen in Hasselt’s kaarten moet spelen, maar de afwerking blijft minder goed terwijl de verdediging pal blijft staan.

Kort vòòr tijd pakt Quinten een belangrijke bal en scoort Milan Bonné voor 4-7. Ziet er goed uit voor Hasselt na een sterk derde kwart.

De laatste 8 minuten effectief beginnen met een kabbelgoal van Glenn: 4-8. De nummer 2 van Gent scoort dan weer tegen maar mist daarna voor open goal, zodat er marge blijft voor Hasselt. Gijs shot op de keeper. Abdel redt sterk in het Hasselts doel en de seconden verstrijken met een veilige 5-8 op het scorebord.

Nog 1:20 te gaan wanneer Hasselt in man-minder komt en coach Sven geel pakt in de spanning van het wedstrijdeinde. Abdel pakt de bal tijdens het verdedigen van de man-minder en speelt Matthias aan op de counter; Matthias maakt mooi af voor de 5-9.

Boeken toe met nog maar 30 seconden op de teller: coach Sven zorgt voor een kippenvelmoment met een applauswissel van het hele team, zodat een groot deel van de kernopstelling op de kant staat bij het wedstrijdeinde. Hasselt slikt nog wel de 6-9, maar wint verdiend tegen nummer 2 Gent. De ontlading is groot…

Hasselt is kampioen met nu 8 punten meer dan de 2deen nog maar 3 punten te verdedigen !!!

Terug naar 2denationale in seizoen 2019-2020, na 2 seizoenen in 3de

Merksem-Strombeek    9-11

1-3 | 2-1 | 1-4 | 5-3

Enigszins verrassend gaat Merksem thuis onderuit tegen Strombeek, dat zo 3dewordt, aangezien bij gelijke stand de uitslag van het onderlinge duel de plaats bepaalt.

Stand na 2 speeldagen van 3

Hasselt           31

Gent                23

Strombeek      20

Merksem        20

 

Achter Hasselt is nog een stoelendans mogelijk, nu Strombeek opstoomt naar de 3deplek. Gent heeft het in eigen hand om z’n huidige 2destek te verdedigen: ze beginnen met 3 bonuspunten. Het team dat volgende week wint in de eerste wedstrijd zal 2dezijn.

Volgende week zaterdagavond 11 mei wordt zo een gala-avond voor het waterpolo, wanneer speeldag 3 in Kapermolen wordt afgewerkt:

19:30 Gent-Strombeek

21:00 Hasselt-Merksem

Translate »