Thuis tegen Genk op 24 februari

Afgelopen Zondag 24 februari (en een zon”nige” dag was het, met buiten 18°….) speelden de U15 Miniemen thuis om 16.30 uur tegen Genk.

Sofie’ke Schouteden liet nog weten graag mee te willen spelen en ze onderweg is vanuit Bilzen waar ze met de Benjamins heeft meegespeeld. Totaal was Hasselt met 9 spelers (de 10ezat geblesseerd op de tribune omdat Mattis Crommen kennelijk een muurtje niet zou hebben zien staan).

Nadat het “veld is klaargelegd” kon de opwarming beginnen.

De coach Bram Ceyssens heeft zich laten vervangen door een deskundige vervanger Pool Reneers.

De mach begon en het was er eentje in als:

? Eén, Twee, Drie, Vier, Doelpunt van, Doelpunt van, Eén, Twee, Drie, Vier, Doelpunt van hier!?

De eerste kwart kwam Genk niet tot scoren en kreeg Hasselt zelfs nog een penalty mee.

Met doelpunten uit de hand van Daan Van Baar, Maurits Molog, Sam Millecamps en Arno Rubens, sloten ze deze kwart af met een 6 – 0 voorsprong.

De tweede kwart was niet veel anders en stond Hasselt in de laatste seconde 12 – 0 voor.

De zoemer, die het einde van de 2ekwart aankondigt, gaat en (volgens de scheidsrechter) verlaat de bal tijdig de hand van de Genk speler. Onze keeper Kobe Vandeput is er stellig van overtuigd dat de bal de hand nog niet verlaten had en beslist ook niet meer te reageren op deze bal. Helaas besloot de scheidsrechter anders en werd het doelpunt toch toegekend aan Genk en werd het 12 – 1.

Inmiddels waren de Kadetten ook aanwezig, aangezien de U17 om 18.30 uur hun match moest spelen. Luidkeels en enthousiast moedigden ze de Miniemen aan.

Tijdens de rust vertelde Melle Boesmans dat hij graag als laatste man ligt, een rol die hij voortreffelijk heeft vervuld tijdens deze match.

De 3ekwart opende met een penalty in het voordeel van Genk en Sofie mocht deze nemen.

En ze doet wat ze moet doen…… Ze scoort!

Onder luid gejuich van de kadetten. Deze kadetten lieten zich uitgebreid horen elke keer dat Sofie (nog een Benjamin) een Genk speler wist af te troeven.

De 3ekwart werd afgesloten met 18 – 1 in het voordeel van Hasselt en maakte, buiten Sofie, onder andere Maarten Raymaekers, Alexander Olieslaegers ook nog doelpunten.

De vierde kwart verliep net zo als de eerste:

? Eén, Twee, Drie, Vier, Doelpunt van, Doelpunt van, Eén, Twee, Drie, Vier, Doelpunt van hier!?

En sloot Hasselt de match af met een eindzege van 25 – 1.

Tijdens het verorberen van de zelfgebakken cake in De Bermuda’s werd er nog nagepraat over de wedstrijd en sloten we een weekend met Waterpolo af.

De volgende match is tegen Leuven Aqua op zondag 17 maart om 15.30 uur te Leuven.

 

Tot dan!

 

Translate »