Heren 1

Hasselt – Helios Charleroi                           16-4                            23/11/2018

6-0 | 3-1 | 3-3 | 4-0                      Foto’s

Speller/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael(2), Thomas Vanhelden(1), Jorig Wielockx, Lavrans Venken, Milan Bonné, Gijs Iliaens(6), Milan Hardy(1), Marin Beg(2), Bram Iliaens(2), Sander Hermans, Matthias Claes (2), Sven Vandenhoudt

We begonnen de avond met een leuke ploegenvoorstelling, waarop we alle teams kort voorstelden aan de talrijk opgekomen supporters en sponsors. Toch weer leuk om te zien hoe groot onze waterpolo-familie is. Ook konden we de kampioenen van vorig jaar kort in de bloemetjes zetten: de U11 haalden regionaal brons; de reserven van Heren 1 werden kampioen. De nodige medailles werden omgehangen. Ook kreeg kersvers Hasselts Sport Ambassador Sander Hermans een attentie van de club.

De wedstrijd dan…

In een blitz-start raast Hasselt naar een 5-0 stand via de gebroeders Iliaens: Gijs 3x en Bram 2x met assist van Gijs. Nog voor de laatste 3 minuten ingaan maakt Thomas 6-0 en neemt Hasselt even gas terug.

Tweede kwart begint al even vinnig en Matthias, Gijs en Marin maken er in enkele minuten 9-0 van. Charleroi redt de eer en scoort tegen.

In het derde kwartje gaat het meer gelijkopgaand, mede omdat het jonge Hasselt volwassen en controlerend speelt. Uiteindelijk scoren beide team 3 maal. We onthouden van Gijs een mooie lobbal en een streep van achter de middenlijn in de kruising.

Met 12-4 klinkt de bel van het laatste kwartje, en Hasselt bewijst z’n fysiek weer: 4 goals zonder tegengoal met een sterke verdediging, gedirigeerd door goalie Quinten, die 1:30 minuten voor tijd bij een uitbraak van de tegenstrever sterk savet en zo zijn netten schoon houdt.

Hasselt wint overtuigend met 16-4 en kan de rest van de speeldag rustig volgen: Gent – Strombeek is daarbij zeker een interessant ontmoeting.

Translate »