Heren 2de Afdeling – 6de speeldag

Brugge – Hasselt           9 – 8                       02/11/2019

3-4 / 3-2 / 1-2 / 3-1

Basisopstelling

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden (1), Jorig Wielockx, Milan Bonné, Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (1), Marin Beg (1), Milan Hardy, Sander Hermans (1), Matthias Claes, Abdel Sifan

Gelegenheidscoach: Niels Van Gestel

Met 12 spelers richting het verre Brugge, waar in de schaduw van het bruisende Jan Breydel stadion, tijdens de wedstrijd Club Brugge – KV Kortrijk, een mooi 50-meter bad ligt.

Daar speelt het waterpolo team van Brugge, jarenlang een vaste waarde in de Superliga.

Enkel Lavrans en Bram ontbreken op het appel door studeerverplichtingen.

Gijs opent na 1:30 voor 0-1. In man-minder wordt het snel 1-1. Quinten in doel pareert aanvallen mooi, maar moet dan toch een tip-in toestaan voor 2-1. Matthias op piket wordt moeilijk bereikt. Dan maar over de flanken: Gijs passt naar Jasper en die tatert naar 2-2.

Hasselt slikt de 3-2 na een snelle spelhervatting van de thuisploeg en Quinten moet regelmatig alles uit de kast halen omdat de snellere thuiszwemmers Hasselt al’s kunnen verrassen. Toch komt er de 3-3 na mooie pass op Marin, die niet twijfelt. Gijs dan voor de 3-4; Hasselt leidt na 8 minuten effectief.

De thuisploeg begint sterk in het 2de kwart, mede door minder scherp verdedigen en al vlug is het 5-4. Gijs lobt dan wel naar de 5-5, maar een penaltyfout brengt Hasselt weer 6-5 achter, gemilderd door Sander met een tip-in voor de 6-6 halfweg de wedstrijd.

Geen van beide ploegen kan een kloofje maken, dus het blijft ongemeen spannend, ook in het derde kwartje. Thomas brengt de 6-7 op het bord na mooi samenspel van de Hasseltse aanvalslinie.

Abdel in doel vanaf dit kwartje, speelt, net als Quinten een feilloze wedstrijd en redt meerdere 0:1 situaties maar moet toch de 7-7 toelaten, waarna Gijs toch weer 7-8 op het scorebord brengt. Nog 8 minuten effectief… Nog geen afstand genomen.

Laks verdedigen levert al snel de 8-8 op in het laatste kwartje, en Hasselt knoeit wat veel om een duidelijk verschil te maken, en… incasseert de 9-8 met nog 5 minuten te gaan. Beide ploegen worden toch wel wat vermoeid en de afwerkingsgraad wordt er niet beter op. De tijd glijdt voorbij zonder echte druk aan geen van beide zijden. De tijd kort nu snel voor de bezoekers. Een ultieme time-out met nog tijd voor één aanval, maar ook die tijd verstrijkt.

Hasselt verliest met het kleinste verschil in Brugge. Het handhaaft zijn 5de plek, maar de tegenstand sluipt dichterbij.

Volgende week komt de 2de in de stand – Bergen – op bezoek. Het belooft een leuke waterpolo-avond te worden, want na deze wedstrijd is er een onvervalst derby: Heren B in 4de nationale ontvangt Genk, dat bovenaan meedraait in. Heren B won gisteren hun thuiswedstrijd; goeie generale repetitie dus naar volgend weekend toe.

Supporters op post ! 20:15 speelt Heren A en 21:30 Heren B…

Translate »