Heren 2de Afdeling – 10de speeldag

Hasselt – Leuven        11 – 12                    07/12/2019

3-4 / 1-2 / 3-3 / 4-3                             Foto’s

Begin van de terugronde, nog net vòòr de Kerstbreak thuis tegen fiere leider Leuven, dat tot nu nog maar één keer verloor en ook Antwerpse is gaan verslaan in eigen huis.

We beginnen eraan met maar één scheidsrechter en zonder Glenn, die werken moet.

Het spel begint snel met de 1-0 door Milan B, de 1-1 en 2-1 door Matthias op piket, met direct erna de 2-2 met een mooie revert van de Leuvense piket. Op hoekschop slaagt Milan B in z’n 2de van de avond van op hoekworp, gevolgd door de 3-3 in man-minder situatie. Quinten redt een gemaakte goal en aan de overzijde redt ook de Leuvense goalie een goed schot. Leuven komt dan voor het eerst voor met de 3-4 en Matthias besluit op de deklat.

Het tweede bedrijf begint met een verder uitlopend Leuven naar 3-5, maar Marin houdt de kloof op 1 doelpunt. Hasselt dreigt verder met een goeie Matthias op piket, mirakuleus gered door de goalie van Leuven en ook de dubbele hoekworp erna levert niets op. Snelle uitbraken aan beide zijden zonder doelpunt totdat een volgende balverlies toch leidt naar de 4-6 halfweg.

Tweede wedstrijddeel komt Abdel in doel en schuift Jasper de 5-6 in doel, waarna hij op assist van Gijs de 6-6 scoort. Hasselt maakt het de leider knap lastig, maar mist te veel kansen en wordt vaak ver van het bezoekende doel gehouden, zodat scoren moeilijker is. Leuven loopt op kousenvoeten uit tot 6-9 en Marin legt de score na 3 kwartjes vast: 7-9.

Hasselt begint dan weer sterk aan het laatste kwartje en komt via Jasper en Matthias op de fastbreak terug tot 9-9. Alles kan nog.

Een onoplettendheid in de verdediging brengt een Leuvense speler alleen voor Abdel voor de 9-10. In man-minder wordt het 9-11 en kort erna 9-12 met nog 3 minuten op de klok. De overwinning is plots ver weg. Gijs scoort dan met een revert en Matthias lukt de 11-12 met nog enkele tientallen seconden te spelen. De druk is hoog en Hasselt presst op zoek naar de gelijkmaker, maar een laatste poging van Gijs    mislukt. Leuven haalt de eindmeet met toegeknepen billen, maar wint op Kapermolen.

De nieuwkomers in 2de hebben het de leider knap lastig gemaakt, met tot 2 keer toe een geslaagde inhaalslag naar gelijke stand (6-6, 9-9), maar het levert geen punten op. Door winst van Bergen en Waregem gaan ze van plaats 4 naar plaats 5, gedeeld met Waregem. Als ze echter dit niveau de rest van de reguliere competitie halen, zullen ze zich kunnen handhaven rond plek 4-5 en mag het seizoen als geslaagd gezien worden.

Volgende week zaterdag om 18:30 spelen we nog de kwartfinale van de beker B in Merksem, en dan gaat de riem eraf tot het weekend van 25 januari.

EINDSTAND: Hasselt-Leuven    11 – 12

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Lavrans Venken, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (2), Gijs Iliaens (1), Jasper Jacobs (3), Marin Beg (2), Milan Hardy, Sander Hermans, Matthias Claes (3), Abdel Sifan

Translate »