Strombeek-Hasselt                                      7 – 8                            26/01/2019

0-3 / 3-3 / 2-0 / 2-2                                           foto’s

Na 1 minuut staat het 0-1 via Milan Bonné. Spel gaat snel op en neer zonder efficiënte shots. Halverwege het eerste kwart lukt Gijs Iliaens de 0-2 via deklat en rug van de keeper. Quinten Schrevens, goalie in het ondiepe deel, pakt de eerste man-minder situatie en Gijs Iliaens legt de stand na 8 minuten vast op 0-3 via een mooie revert vanop piket.

In het tweede kwart keept Abdel Sifan. Een mooie actie met pass van Matthias Claes richting Sander Hermans levert net niets op. Matthias Claes kan dan wel de 0-4 scoren. Na een mislukte steal van Milan Bonné lukt het volgende keer wel: zijn snelle rush creëert een man-meer situatie, waarin Milan zelf kan afmaken. Met 0-5 lijkt het allemaal wat tè gemakkelijk te gaan.

Is het een gevoel van zekerheid of eerder de druk van de eerste plaats ? Geen idee, maar in enkele seconden laat Hasselt zich onder druk zetten: 1-5 na een zwakke verdediging en 2-5 op de fastbreak na balverlies voorin.

Glenn Van Wesemael scoort dan de 2-6, dus alles nog onder controle. Bram Iliaens krijgt fout tegen en in de man-minder die volgt wordt het 3-6. De volgende man-minder na noodrem van Gijs Iliaens levert niks op voor de thuisploeg – rusten dus met 3-6.

Daar komt dat belangrijke 3de kwart weer: Matthias Claes trekt op piket 2 mensen naar zich toe en Thomas Vanhelden komt alleen voor de keeper maar deze pareert prima. Gijs Iliaens passt op Thomas, maar weer mooie parade van de goalie. Enkele man-minders leveren geen schade op, maar de 3de man-minder op rij levert toch de 4-6 op in de allerlaatste seconde, wanneer de verdediging zich herschikt bij inkomen van de 6de man. Volgt dan de 5-6 vanop piket. De bezoekers komen niet aan scoren toe in dit kwartje en de kloof is bijna weg ! Hasselt heeft het blijkbaar graag spannend ?

Geen doelpunten in het eerste deel van het vierde kwartje; Hasselt acteert toch wel zenuwachtig. Mooie actie tussen Matthias Claes en Jorig Wielockx levert de 5-7 op. Met nog 2:40 op de klok mist Gijs Iliaens maar krijgt kort erna kans op afstandsschot, dat goed binnen gaat.

5-8 lijkt weer riant met nog 2 minuten.

De thuisploeg scoort echter direct 6-8 en dan van op afstand 7-8, waardoor het toch weer nog spannend wordt. Gijs Iliaens mist goede kans op 36 seconden van het einde (terwijl rustig uittikken waarschijnlijk beter was ;-), maar de thuisploeg verkwanselt de laatste kans op gelijk-spel.

Hasselt blijft ongeslagen en alle wedstrijden tegen top-4 teams zitten erop.

Volgende week vrijdag om 21:15 komt nummer 5 Roeselare op bezoek in Kapermolen. Strombeek-Merksem is die speeldag de topaffiche.

 

Speler/Coach: Sven Vandenhoudt

Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael(1), Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx(1), Sven Vandenhoudt, Milan Bonné(2), Gijs Iliaens(3), Bram Jacobs, Marin Beg, Bram Iliaens, Sander Hermans, Matthias Claes(1), Abdel Sifan

Reserven leiden hun eerste puntenverlies: 5-5

Translate »