Zaterdag 27/11, aan de vooravond van ons Mosselfeest, werd door de ‘Ambassador Club Hasselt’ voor de negende keer de ‘Ambassador Award uitgereikt. De award is een tweejaarlijkse prijs, die in samenwerking met de Stad Hasselt wordt toegekend aan een Hasseltse jongere tussen 12 en 18 jaar, die omwille van bijzondere sportprestaties Hasselt in de kijker heeft geplaatst.

De prijs: een kunstwerk en geldprijs (voor Sander en voor de club), een oorkonde en de vermelding op het kunstwerk, geplaatst aan de Molenpoort, werd dit jaar uitreikt aan ‘onze’ Sander.

Aangezien Sander zich al jaren inzet tijdens al die trainingen en wedstrijden, en daarbuiten één of twee maal per maand België afreist om zijn selectie voor het Nationale U17-team te blijven verdienen, vonden we hem de moeite om voor te stellen als kandidaat voor deze award. Zeker toen hij in het voorjaar brons won met zijn U17 team op een internationaal tornooi in Praag, Tsjechië (zie eerder bericht).

Voor het eerst koos de commissie een lid van een sportteam boven een individueel sporter. Hand hierin heeft zeker ook onze Pool gehad, die benadrukte dat onze club een jarenlange traditie heeft in Hasselt, inzet op jeugdwerking en de ontplooiing van haar spelers hoog in het vaandel draagt.

Dit filmpje droeg er misschien ook een beetje toe bij:

Bij deze nog een dikke proficiat aan Sander, en eigenlijk … aan heel de gezellige, sportieve Waterpolo-familie Hasselt.

Translate »