Heren 2de Afdeling – 2de speeldag

Aalst – Hasselt          9 – 10                    03/10/2020

1-2 / 1-2 / 3-4 / 4-2

Terwijl Heren 2 thuis partij geeft aan Helios Charleroi B, vertrekt Heren 1 zonder Thomas Vanhelden (van wacht) richting Aalst. Aalst won op de openingsspeeldag thuis tegen Bergen met 8-6.

Na 1:30 is de inschattingsperiode ten einde: Milan B scoort de 0-1. Het spel gaat goed op en neer zonder veel gevaar aan beide zijden en het duurt tot zowat 2:50 voor het einde van het eerste kwartje voor Milan H de 0-2 lukt.

De thuisploeg scoort dan tegen en het eerste kwartje eindigt zo met 1-2, nadat Hasselt onder andere een man-minder overleeft.

Tot halverwege het tweede kwart gaat het spel op en neer zonder veel spektakel of goals. Hasselt neemt z’n eerste time-out bij een man-meer maar het doelpunt valt net buiten de 20 seconden: geen 1-3.

Even later toch de 1-3 na penaltyfout op Matthias: Marin scoort.

Aalst buit een man-meer niet uit, ondanks time-out ervoor, en aan de overkant scoort (opnieuw) Marin de 1-4. Nog 1:10 te gaan.
Hasselt moet op piket de 2-4 toelaten, maar gaat toch met een mooie bonus rusten.

Ook in het derde kwartje blijft het een eerder gesloten wedstrijd. Hasselt buit een man-meer niet uit en laat aan de andere kant de 3-4 toe. Volgende man-meer is wel prijs: Gijs voor de 3-5. De thuisploeg scoort tegen waarna Jasper mooi binnentikt na een assist van Milan H: 4-6.

Gijs verovert de bal tijdens het verdedigen en rusht het bad over richting Aalstse goalie: 4-7. Tweede penaltyfout op Matthias, en Milan H lukt de 4-8.

De kloof wordt nu stilaan groter, met nog iets meer dan 2 minuten te spelen.

Na een tegendoelpunt strandt een man-meer op de deklat, dus we eindigen kwartje 3 met een 5-8 voorsprong.

Wat brengen de laatste 8 minuten effectieve speeltijd ? 

Wel, de kloof wordt deftig verkleind door de thuisploeg. Hasselt lijkt zelfs een beetje bang om te winnen ? Vlug is het 6-8 maar dan komt een super-sterke periode van onze keeper Quinten: hij pakt een penalty en doet 2 mooie parades in evenveel tegenprikken. Milan B maakt de 6-9 maar dan wordt het 7-9, 8-9 en… jazeker: 9-9 met nog een halve minuut op de teller !! Hasselt staat voor’t eerst in de wedstrijd niet meer op voorsprong.

Met nog 17 seconden op de teller neemt coach Sven een time-out en organiseert de troepen voor de ultieme aanval. Hasselt presst maar vindt geen gaatje tot op de aller-allerlaatste seconde: Marin  shot en de bal wijkt 2 keer af – doelman op verkeerde been, en in allerlaatste seconde haalt Hasselt de overwinning binnen !

Op naar Calypso volgend weekend…

 

En wat doet Heren 2 ? Die halen een monsterscore binnen: 28-6 !! Goals van Toon Craenen (9), Daan Smeets (2), Wesley Carmans (7), Pool Reners (1), Lander Hardy (3), Laurens Vanoppen (4) en Kjell Vandenhoudt (2). Alleen Keepers Fons Miermans en Lukas Kerssebeeck scoorden niet.

 

EINDSTAND Heren 1: Aalst – Hasselt    9 – 10

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (2), Gijs Iliaens (2), Jasper Jacobs (1), Marin Beg (3), Milan Hardy (2), Tim Smeets, Matthias Claes (1), Stijn Schouteden

Translate »