U11 tornooi in Mechelen 10 februari 2019

Op 10 februari speelden de 2 eendjes ploegen in Mechelen tegen Mechelen en Merksem.

Er waren heel wat eendjes niet aanwezig, we moesten dus met 2 uitgedunde ploegjes naar het zwembad Geerdegemvaart.

Ons A-ploegje: Lars, Nathan, Siam en Arthur Cuyx; de wissels op de bank: Emiel (7 jaar), Gijs (7 jaar) en Jorim (6 jaar)

Ons B-ploegje: Arthur Erven, Rob, Wiebe, Emiel en Menno, dus één wissel.

Toch nog even vermelden dat enkel Lars van ploeg A en Wiebe en Emiel van ploeg B vorig jaar al wedstrijden speelden, de rest van onze spelers kregen in september hun eerste training !

Onze jongens hebben heel erg hun best gedaan, regelmatig was er een mooi passenspel met heel wat goaltjes tot gevolg. Verdedigend was het erg moeilijk zeker naar het einde van de matchen toe, omdat er zo weinig gewisseld kon worden, en dat was een fysieke uitputtingsslag. Merchelen en Merksem waren niet zoveel beter maar hadden meer wissels die ze konden inzetten en dat heeft ervoor gezorgd dat beide ploegen meer konden scoren dan Hasselt.

Een hele dikke proficiat aan onze twee eendjes-ploegen!

U13 tornooi in Antwerpen Groenenhoek 10 februari 2019

Op 10 februari maakten de Benjamins alweer de verplaatsing naar Antwerpen Groenenhoek.  Het was al de 3dekeer dat ze in Groenenhoek moesten spelen, en ondertussen zijn ze het bad met een diepe en ondiepe kant stilletjesaan gewoon.

De tegenstanders deze week waren Jespo en Ciney, en vooral de eerste match tegen Jespo zou heel zwaar worden, zeker omdat we maar 1 wissel op de bank hadden. Deze keer was er trouwens ook weer geen officiële scheidsrechter, we hadden er nochtans expliciet naar gevraagd om toestanden zoals in december te vermijden. Onze nummer 8 Tomas heeft toen klop gehad van een speler van Jespo die begon te flippen, dus we vreesden een beetje. Maar in Antwerpen hadden ze ook conclusies getrokken uit het voorval en de arbitrage is deze keer wel correct verlopen.

Tijdens de wedstrijd probeerde ieder zijn mannetje te houden. Sofie gooide alles in de schaal om de piket van Jespo, nr 11, een kop groter en dubbel zo breed, in het gareel te houden. En Sofie kan dat als de beste. Hij heeft uiteindelijk maar 2 keer kunnen scoren.

De nummer 9 van Jespo wist echter regelmatig de Hasseltse verdediging uit te schakelen en kon scoren.

Tegenscoren lukte maar moeizaam, Louis is er toch ingeslaagd om de 0 van het scorebord te doen verdwijnen.

Conclusie: zeer verdienstelijke wedstrijd van 8 Hasseltse benjamins tegen een heel sterk Jespo.

Uitslag: Hasselt 1 – Jespo 11

In de wedstrijd tegen Ciney was Hasselt duidelijk de betere ploeg. Vooral in de eerste helft maakte Hasselt het verschil. Hasselt kon keer op keer de bal afsnoepen en ermee richting goal zwemmen. Louis stond op scherp, zijn schot miste zelden. Bij de rust stond het 10-1.

In de tweede helft bood Ciney wat meer weerwerk, aan beide kanten werd nog 3 keer gescoord, maar de overwinning was binnen en dik verdiend.

Uitslag: Hasselt 13 – Ciney 4

Spelers: Louis Cuyx, Tibe Colla, Mauro Vanoost, Axel Rubens, Wout Vaes, Tomas Erckens, Sofie Schouteden, Lander Nouwen

Translate »