Foto’s

We mogen terug kijken op een zeer geslaagd tornooi.

Door de uitstel van het tornooi in Mechelen is het al weer even geleden dat de Benjamins in actie waren gekomen tijdens onze competitie.

Dit hebben ze dik en dwars goed gemaakt door de eerste match tegen Aalst te winnen.

Vlot maakten ze 4 – 1 tijdens de eerste helft. In de tweede helft vonden ze hun ritme een stuk moeizamer, waardoor ze nog hebben moeten knokken om gelijk spel te voorkomen. Uiteindelijk zegevierden ze met een eindstand van 4 – 3.

De scheidsrechter twijfelde aan de leeftijd van onze spelers die we dienden te bevestigen met de meegebrachte Identiteitskaarten.

De tweede match was tegen die andere Limburgse ploeg uit Bilzen. Hier eindigeden ze met een zege van 5 – 0. Vreemd genoeg werden hier maar liefst 3 goals afgekeurd door de scheidsrechter (1 van Orca Bilzen en 2 van ons).

Volgens de scheidsrechter mag er niet buiten de 2 meter worden gescoord wanneer er nog een speler binnen de 2 meter lijn ligt. We vonden dit zeer vreemd.

Na verhaal gehaald te hebben bij onze eigen Hasseltse scheidsrechter blijkt de regel te kloppen als die speler de keeper hindert en zich tussen de 2 palen van de goal bevindt, hetgeen in alle 3 gevallen niet het geval was.

Deze match verdiende niet de schoonheidsprijs van spel en techniek, die we wel nodig zouden hebben tegen de laatste match, namelijk Leuven.

De eerste twee matches speelde we als thuisploeg met de witte caps.

Leuven kenmerkt zich door zeer snel te kunnen zwemmen.

Met de opdracht van de coach om ALLES te geven wat ze in huis hebben en met de tong op de hielen uit het water te komen na de match, vlogen de Benjamins er met volle vaart in. Wat een spannende “Nagel-Bijtende” match was dit.

Nu waren wij de uitploeg en speelde we met de blauwe caps.

Na 2 minuten kwamen we op voorsprong met 0 – 1.

Doordat de spanning ook in het bad te snijden was, maakten we te gemakkelijk fouten die ook bestraft werden. Helaas kreeg één van onze spelers een uitsluiting na 3 gemaakte fouten. Leuven wist in de tweede helft pas 1 – 1 te maken, wat wij niet anders konden beantwoorden met 1 – 2 en daar ging de tegenstander niet mee akkoord waardoor ze het tempo opvoerden om er een gelijkstand uit te halen, zijnde 2 – 2.

Dit was ook de terechte eindstand.

We kijken al weer uit naar het volgende tornooi op 12 februari in Bilzen.

Het inhaal tornooi van 15 januari gaat een week later door op 19 februari in Mechelen.

De uitnodigingen volgen spoedig.

Melfred

Translate »