Welkom in het Brussels Gewest…..

De ontvangst in de kantine van het zwembad Poseidon, thuisbasis van de waterpoloclub Brussels was: “ U heeft nog 5 minuten want dan gaan we sluiten”.

Nu kom je dat wel vaker tegen tijdens een waterpolo match op zondagavond, maar toch…

3 uur voor aanvang van de match waren er nog maar 7 spelers van de oorspronkelijke U15 Miniemen aangemeld. Dit is een kwetsbaar aantal wanneer je tegen de nummer 1 uit onze pool moet spelen. Nadat onze coach Bram overleg heeft gehad de hoofdtrainer Luc, is er groen licht gegeven om de Miniemen, die reeds bij de Kadetten spelen, mee te vragen.

Dat hoefde Bram maar één keer te vragen….

Om 17.45 uur was het team vergezeld van Alexander Bellemans, Lander Hardy, Tim Smeets en Lukas Kerssebeeck. Wie kwam er ook aan gehobbeld? Karel Bellemans die maar liefst net 2 matches achter de rug had met de Benjamins U 13 en zijn eerste vraag was: “Mag ik ook meespelen?”

Dat was een goeie vraag, want ergens daagde de regel op dat je geen 2 matches in verschillende teams in één weekend mag spelen?

Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we toestemming gevraagd aan de scheidsrechter. De scheids lichtte toe dat dit geen probleem is als je in een hogere reeks meespeelt. Speelt de speler in een lagere reeks mee dan is het niet toegestaan.

We wilden niet het risico lopen dat, mochten we de match winnen, de tegenstander bezwaar aantekent en we alsnog verliezen.

Doordat onze keeper Kobe Vandeput zijn vaste stek innam, gaf dat Lukas de gelegenheid om zelf nog eens op een goal te mogen shotten.

Bram sprak de groep toe dat hij met het “oorspronkelijke” Miniemen team start en werden de posities bepaald voor Sam Millecamps, Melle Boesmans, Alexander Olislaegers, Maurits Molog, Maarten Raymaekers en Arno Rubens.

De opdracht is hetzelfde als vorige week: Hou ze tegen op hun eigen speelhelft, zorg dat ze niet aanspeelbaar zijn en laat ze niet scoren.

De klok stond inmiddels op 18.33 uur en er was nog steeds geen scoreboard, geen tafel, geen 30 seconden klokken en…. Een opgejaagde scheidsrechter die kwam uitleggen dat de persoon die de sleutel had van het materialenkot er pas om 19 uur kon zijn en er geen volk voor de tafel was én er direct na deze match een andere match gespeeld moest worden (en dat dit vorige week ook al gebeurde en de match toen bijna 2 uur is uitgesteld).

Binnen 5 minuten stonden Carmen en Ine, de mama van Melle en Tim beneden om de tafel te bedienen met…. de GSM’s en fluitje in de hand als 30 seconden klok en tijdopnemer. Carmen kroop professioneel achter de laptop om het wedstrijdverslag on-line op te maken.

Met gelukkig maar 15 minuten vertraging kon de match dan eindelijk beginnen.

We complimenteerden elkaar dat Waterpolo Hasselt een goed en strak georganiseerde club is in vergelijking met……

Na een afwachtende 1ekwart stond het nog maar 1 – 1 en was het toch duidelijk dat Hasselt in staat was druk uit te oefenen. (tijdens de vorige match tegen Brussels, stond het na de 1ekwart 4 – 4).

En toen… Pressen, Pressen en nog eens pressen en Brussels kwam de 2ekwart niet meer aan scoren toe en liep Hasselt uit met 6 punten voorsprong.

En toen… Was Brussels precies “gebroken” en kwamen de spelers gefrustreerd over. Het team van Brussels draaide minder; onzuivere passes, lange ballen zonder doel en Hasselt groeide verder.

Nog 5 goals erbij voor Hasselt en 3 erbij voor Brussels.

En toen… De 4ekwart mocht Hasselt het afmaken en sloten ze de match af met een winst van 21 – 6!

Proficiat aan de coach en ALLE spelers van de U15 Miniemen, de invallers van de U17 Kadetten, de invaller van de U13 Benjamin, de supporters van Hasselt en de mama’s om de tafel te bedienen!

Helaas is het beeldmateriaal beperkt aangezien mijn GSM dienst deed als 30 seconden klok.

Tot de volgende match op 9 februari om 18.30 uur tegen Calypso!

Verslag: Melfred

Translate »