Zaterdagavond 16/02 trokken de kadetten naar Sint-Niklaas voor de topper tegen Wase, de autoritaire leider in afdeling 2B. Bij een eerste confrontatie in Hasselt werd het 12-17, maar gedurende drie kwartjes was Hasselt de evenknie. Benieuwd wat het vandaag zou geven!

Hasselt startte erg nerveus aan de wedstrijd en vooraleer we goed en wel begonnen waren stond het al 3-0 voor Wase. Ay caramba! Maar geen hangende hoofdjes bij Hasselt. Langzaam maar zeker raakten verdediging en aanval op toerental en met nog 1 minuut te gaan in periode 1 scoorde Stijn de 3-3. Net daarvoor had Thomas het doelpunt van de wedstrijd gemaakt: een heerlijke intikker op aangeven van Daan.

Periode 2 is voor Wase: 8-5. Het thuisteam beschikt over een prima team met een uitstekende nr. 8, die een keihard schot heeft en geen enkele kans onbenut laat. Ook het omschakelen van verdedigen naar aanval gaat supersnel. Bij Hasselt ontbreekt de precisie: het zijn te vaak “net niet” passen en schoten.

In periode 3 lukt dit dan weer wel: via Milan (2x) en Thomas staat het plots zowaar 9-8. Toch even stilte op de tribune bij Wase. Ook de Hasseltse supporters nemen het initiatief over en winnen duidelijk op punten wat betreft luidheid. Maar net dan schiet de nr. 8 weer in actie: Wase loopt uit tot 13-8.

In periode 4 lijkt de veer gebroken. Enkel supersub Bob pikt zijn doelpunt weer mee: eindstand 18-9. Een te zwaar verdict voor Hasselt dat beter verdiende, maar tegen een tegenstander als Wase krijg je onherroepelijk de rekening gepresenteerd als je kleine foutjes maakt en te veel kansen mist. 

Dat beseften ze zelf ook tijdens de nabespreking in een niet nader genoemde “Burger King”. Met volle mond beloofden ze het nu zondag 24 februari beter te doen in de thuismatch tegen… Wase.

 

Kom eens kijken of ze woord houden…

Translate »