Na de nipte nederlaag tegen Leuven trokken de kadetten naar nummer 3 Calypso om hun 2de plaats veilig te stellen.

Voor de tweede keer op rij werd het een (te) spannende wedstrijd. Beide teams waren duidelijk aan mekaar gewaagd.

Na een aarzelend begin (periode 1: 4-5)  forceerde Hasselt een 7-8 voorsprong in periode 2 via doelpunten van Thomas, Tim en Alexander. Onze kadetten hadden het moeilijk om in het kleine bad de ruimte te vinden, terwijl Calypso via afstandsschoten erg gevaarlijk was.

Vooral de nummer 12 maakte het keeper Lukas knap lastig, die in periode 3 met enkele wereldsaves uitpakte om de 11-11 op het scorebord te houden. Net door knap verdedigen van Hasselt moesten de spelers van Calypso steeds meer fouten maken om een opening te vinden.

Gevolg: nummer 12 definitief out en wat meer ademruimte voor Sarah en de mannen.  Met nog 1 minuut te gaan staat het 12-14. Hasselt heeft balbezit en Steve vraagt tijdens de laatste time-out om de bal rustig rond te spelen en pas op het einde van de 30 sec. een doelpoging te wagen. B

ij de spelhervatting krijgt Daan echter onmiddellijk een niet te missen kans: 12-15. Calypso komt nog terug tot 13-15, maar de overwinning is binnen. Weer een knappe, sportieve teamprestatie met veel enthousiaste supporters op post.

  

Volgende week naar leider Wase met dezelfde mentaliteit!

Translate »