Oostende-Hasselt.       12 – 8.                 23/10/19

3-1 / 2-0 / 3-5 / 4-2                                         foto’s

Zonder Lavrans en Bram vertrekt Hasselt naar de kust om Oostende partij te geven. Oostende staat bij aanvang tweede in de stand met maar 1 verlieswedstrijd op 7. Opvallend is ook hun hoogst aantal gemaakte doelpunten (115, ruim 20 meer dan de rest).

Hasselt verovert de bal met opzwemmen en Matthias besluit net naast. Quinten in doel laat zich een hard shot nipt ontglippen voor de 1-0, beantwoord door Gijs met de 1-1. Piket heeft het moeilijk in de aanvangsminuten en de thuisploeg countert telkens scherp en snel en doet zo de Hasselaren pijn. HZS verdedigt wel goed, maar moet toch 2 treffers incasseren tegen dat de eerste 8 minuten erop zitten.

Die 3-1 wordt in het tweede kwartje stelselmatig uitgediept ondanks het feit dat het veldevenwicht hersteld lijkt: Hasselt scoort niet maar laat Oostende toe uit te lopen tot 5-1. Grootste verschil ligt in de afwerking: beide teams krijgen enkele open kansen; Oostende maakt ze af en HZS niet. 

Derde kwartje dan, nu met Abdel in doel, die zich direct moet omdraaien met de 6-1. Hasselt lijkt niet-thuis te geven vanavond… tot de kentering komt: in enkele minuten tijd dichten de bezoekers de kloof helemaal ! Mooi samenspel levert Jasper de 6-2 met een tip-in. Marin scoort de 6-3, een rush vanop eigen helft van Matthias naar 6-4. Na hoekschop scoort Milan B de 6-5 en weer Marin voor 6-6 met nog 2:30 op de klok. Hasselt leeft weer.

Oostende toch wel wat onder de indruk, maar naar het einde van het kwartje toe herstellen ze zich na de 7-6 op corner en een penalty voor 8-6.

Hoe pakt Hasselt het nu aan ? Wel, ze hebben zich misschien wat geforceerd in dat 3de kwartje, want al snel diept Oostende nu weer uit in manmeer en penalty weliswaar, maar met 11-6 lijkt de overwinning ver weg.  Gijs scoort nog een tip-in en een afstandsschot deklat-binnen, maar Hasselt wordt naar huis gestuurd met 12-8.

EINDSTAND: Oostende – Hasselt.    12 – 8

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Milan Bonné (1), Gijs Iliaens (3), Jasper Jacobs(1), Marin Beg(2), Milan Hardy, Sander Hermans, Matthias Claes (1), Abdel Sifan

Translate »