Heren 2de Afdeling – 9de speeldag

Hasselt – Aalst        15 – 8                    29/11/2019

4-0 / 5-2 / 2-3 / 4-3                                    foto’s

Aalst, dat Hasselt op de hielen volgt op slechts 1 punt na 8 wedstrijden, is de laatste ploeg waartegen in de heenronde gespeeld moet worden. Op vrijdagavond komen ze naar Kapermolen met enkele sterke resultaten op hun naam. Zo klopten ze thuis Antwerpse, die momenteel toch afgetekend 2de staan in de stand.

Hasselt opent de wedstrijd sterk met Matthias op piket voor de 1-0, gevolgd door een mooie actie van diezelfde Matthias op Marin, die alleen voor de goalie komt en hard uithaalt. Een snelle reflex van de keeper voorkomt de 2-0. Op de hoekschop die volgt, echter is de 2-0 een feit via Gijs.

In het eerste kwartje loopt Hasselt verder uit via een tip-in van Jasper, en met nog een halve minuut te gaan de 4-0, waar vanop piket door Matthias.

HZS gaat verder op z’n elan met de 5-0 via Gijs na een verre pass van keeper Quinten. Een afgeweken bal brengt de stand op 5-1, maar direct daarna een Milan-1:2 van Milan B op Milan H, die 6-1 scoort.

Penalty tegen voor 6-2, maar Marin, Matthias en Gijs breiden de score uit naar 9-2 halfweg.

In het derde  kwart wordt het 10-2 na een carambole goal op naam van Gijs, alhoewel Jasper er misschien ook een handje tussen had.

Dan twijfelt Hasselt enkele minuten en laat zo Aalst terug in de wedstrijd komen richting 10-5. Een gemiste penalty van Aalst belet de verder opmars, en Marin slaagt in de 11-5 na een periode slordig aanvallen van de thuisploeg.

Kwartje 3 ging op punten naar de bezoekers, maar Hasselt zet orde op zaken in het laatste wedstrijddeel: Gijs zet een penalty om na fout op Matthias, en na een tegengoal komt er een 2de penalty voor Hasselt, weer omgezet door Gijs. Wanneer dan Abdel, in doel gekomen halfweg de wedstrijd diezelfde Gijs bedient met een verre pass, staat het 14-6. Grote kloof met nog 4-tal minuten te spelen.

Manminder situatie voor het Hasseltse doel levert de 14-7 op, nadat Abdel enkele mooie parades gaf maar zich toch gewonnen moest geven. Marin maakt de laatste van de avond en met 14-8 verstevigt Hasselt z’n 5de plek.

Vandaag staat het zelf even 4de, want Bergen – met 2 wedstrijden minder gespeeld – moet pas op zaterdag aan de bak.

Volgende zaterdag komt Leuven op bezoek, momenteel de trotse leider en deze speeldag gaan winnen bij de 2deAntwerpen. Leuven was ook de enige ploeg dit seizoen, die afgetekend won van Hasselt op de eerste speeldag.
Zien volgende week waar onze ploeg vandaag staat, 3 maanden later…

 

EINDSTAND: Hasselt-Aalst    15 – 8

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné, Gijs Iliaens (7), Jasper Jacobs(2), Marin Beg(2), Milan Hardy (1), Sander Hermans, Matthias Claes (3), Abdel Sifan

 

Translate »