Heren – 3de nationale – Play-Offs Speeldag 3/3                  11/05/2019, Kapermolen

Gent – Strombeek    7-6

2-1 | 1-2 | 1-1 | 3-2

Na een spannende wedstrijd kan Gent in de laatste minuten het laken naar zich toe trekken tegen Strombeek. Gent verzekert zich zo van de 2deplaats.

 

Hasselt-Merksem    12-6                                   Foto’s

1-3 | 4-1 | 4-2 | 3-0

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Thomas Vanhelden, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné-1, Gijs Iliaens-8, Milan Hardy, Marin Beg-1, Bram Iliaens-1, Sander Hermans, Matthias Claes-1, Abdel Sifan

Met een afgeladen volle tribune en een bezoekend team, dat maar met 9 spelers aantreedt, begint Hasselt eraan met een snelle opener van Gijs. De kampioen wil er een galamatch van maken en ongeslagen het seizoen afsluiten.

Dat is echter zonder de bezoekers gerekend, die de leider even doet slikken door er snel 1-2 van te maken. Net vòòr de eerste 8 minuten effectief door zijn wordt het zelfs 1-3 met een mooie paal-binnen. Oeps.

De vinstermikken beginnen dan toch weer sterk met een pass van Gijs op Sander, wiens tip-in net mislukt. Gijs maakt dan de aansluitingstreffer, gevolgd door de 3-3. Hij zal uiteindelijk zijn status van topschutter in de reeks eer aandoen met 8 goals. Milan Bonné maakt de 4-3 en even later strandt een bal van Marin op de paal.

In man-minder volgt de 4-4 met nog 3 minuten op de klok. Man-meer eindigt weer met schot op de paal, en fast-break van Sander wordt gepakt. Halfweg de wedstrijd staat het dan toch 5-4 na een goal van Gijs net vòòr de gong.

Na de 6-4 van Gijs maakt Marin een penalty fout, maar Abdel stopt de penalty. Marin maakt zijn fout direct goed door in de korte hoek te scoren: 7-4. Hasselt neemt resoluut afstand en de kleine kern van Merksem begint te puffen.

Toch komen ze nog één keer terug: Abdel maakt zelf een penalty fout en pakt dit keer de penalty niet. Snel daarna wordt het zelfs 7-6.

Bram Iliaens lokt aan de andere kant een penalty uit, die zijn broer omzet en direct daarna nog aandikt tot 9-6 einde derde kwart.

Het laatste kwartje kabbelt wat voort; de winnaar is gekend. Matthias zet zich mooi door op piket voor de 10-6. Gijs onderschept en rusht naar de 11-6, waarna zijn broer de laatste goal van dit seizoen maakt: 12-6 is de eindstand.

Staande ovatie van de volle tribune en een héél leuke ‘cérémonie protocolaire’: Pierre Ledent, drijvende kracht achter de nationale waterpolobond, floot de eerste wedstrijd vanavond, maar bleef speciaal om Hasselt persoonlijk de gouden medailles om te hangen.

Aangevuld met een mooi thema-t-shirt, gesponsord door Print City, blonk de hele groep op de foto.

Met een leuk feestje tot in de vroege uurtjes, mede vormgegeven door de bezoekende teams, die meefeestten, werd een geslaagd seizoen afgesloten.

Terug naar 2denationale in seizoen 2019-2020, na 2 seizoenen in 3de.

Eindstand

Hasselt           34

Gent                26

Strombeek      20

Merksem        20

Translate »