Heren 2de Afdeling – 3de speeldag

Calypso Brussel – Hasselt          11 – 12                    10/10/2020

2-5 / 2-1 / 2-3 / 5-3

Thomas Vanhelden en Milan Bonné blijven in Hasselt, dus met z’n 11-en naar Brussel voor 2 wedstrijden. Immers, ook Heren 2 speelt op dit eigen ogenblijk in Kapermolen tegen Ensival.Coach Sven  zet zich dus ook maar op het wedstrijdblad. Hij zal uiteindelijk toch pas in actie komen tijdens de reserve-wedstrijd.

Met Eveline als assistent-coach komt Hasselt eerst op achterstand na een hoekworp. Marin maakt gelijk van op afstand en Gijs maakt de 1-2 na penaltyfout op Matthias. Halfweg het eerste kwartje wordt het 2-2 waarna Matthias op piket en Gijs na pas van diezelfde Matthias uitdiepen naar 2-4. Hasselt speelt de laatste seconden uit en slaagt zelfs nog in de 2-5, weer via Matthias.

De tweede 8 minuten effectief leveren eerst geen doelpunten op, ondanks verdienstelijke pogingen en knappe saves van Quinten in doel. Toch diept Hasselt verder uit via Glenn op piket (2-6) en staat het na 4 minuten 3-6 na een mooie revert van de tegenstrever op piket.

Halfweg staat het 4-6: ondanks goed verdedigend werk van de bezoekers, krijgen ze toch een tegendoelpunt door korte onoplettendheid. De riante 2-6 is toch wat gemilderd…

Gijs opent het derde kwartje, gevolgd door Milan H: 4-8.

Calypso scoort tegen maar benut een volgende man-meer niet. Matthias profiteert van een onoplettendheid in de thuisverdediging en het staat 5-9. Net voor de gong komt toch de 6-9. Hasselt is lichtjes uitgelopen, maar moet waakzaam blijven.

Ook kwartje 4 begint met een snelle actie van Gijs: pass naar Matthias voor de 6-10. Quinten redt een gemaakte goal en via Glenn scoort Marin de 6-11 met nog 5:30 op de klok. Ziet er goed uit !!

Maar in de volgende 2 minuten kruipt de thuisploeg weer dichterbij naar 8-11. Het spel ligt wat verder open en er wordt niet meer zo gedisciplineerd teruggezwommen uit de aanval en op het scorebord komt zo 10-11 te staan. ’t Zal toch niet waar zijn ?

Coach Sven neemt een time-out maar de man-meer levert niks op. Gijs werpt een verre pass op Matthias op piket en de thuisverdediging trekt aan de noodrem: penalty voor Hasselt, omgezet door Gijs: 10-12 met nog 40 seconden op de klok.

Net voor tijd wordt het nog 11-12, vooral omdat Hasselt niet geduldig genoeg de tijd uitspeelt. Maar daar blijft het bij – Hasselt wint bij Calypso, en staat zo met 6 op 9 na 3 wedstrijden, alle 3 uit, mooi bovenaan in het klassement.

Heren 2 won ook met 18-9 en heeft ook 6 op 9.

Volgende week komt Helios Charleroi (A) op bezoek op zaterdag. Mooie affiche, ten andere, want na Heren 1 speelt dan Heren 2 ook thuis tegen Blankenberge. Supporters op post !!

20:15 Heren 1

21:30 Heren 2

EINDSTAND: Calypso – Hasselt    11 – 12

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael (1), Sven Vandenhoudt, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs, Marin Beg (2), Milan Hardy (1), Tim Smeets, Matthias Claes (4), Stijn Schouteden

Translate »