Heren 2de Afdeling – 15de speeldag

Hasselt – Brugge         10 – 5                    06/03/2020

2-4 / 4-0 / 3-0 / 1-1                                              foto’s

Thomas terug op’t appel, maar voelt zich toch nog te plattekes tijdens de opwarming: Lavrans staat dus weer op het wedstrijdblad.

Rode lantaarn Brugge treedt aan na een deugddoende zege tegen Leuven, dat toch in de top-3 prijkt, en begint met het nodige vertrouwen. Vòòr Hasselt goed en wel het bad ingesprongen is staat het 0-2, onder andere door een vroege penalty tegen. De bezoekers beginnen heftig en HZS klampt met moeite aan na goals van Matthias en Marin naar een 2-4 einde eerste kwart.

Wordt het een moeilijke avond ? Wel, … neen. Hasselt zet de situatie helemaal recht via de tweede van Marin in manmeer, gevolgd door een tip-in van Matthias op assist van diezelfde Marin, bezig aan een sterke partij. Milan B brengt Hasselt van voor’t eerst op voorsprong en met nog 2 minuten op de klok scoort Milan H de 6-4 na mooie assist van Glenn.

De bezoekers lijkt de adem afgesneden, want ook in het derde kwartje komen ze niet aan scoren toe. Quinten, die Abdel is komen aflossen in doel, houdt de netten schoon dankzij 3-4 sterke parades. Een manmeer wordt flitsend uitgevoerd met 3 snelle passes en Jasper rondt af: 7-4. Milan H met z’n 2de van de avond voor 8-4 en Matthias op piket 9-4 op pass van Sander. De bezoekers kunnen enkele manminders niet omzetten en Quinten pakt nog een 1:0 (man helemaal alleen voor de keeper).

Ook het laatste kwartje begint met sterke parades van onze goalie. Hasselt lijkt wat gas terug te nemen en het is wachten tot voorbij halfweg alvorens Hasselt scoort: Gijs met een revert recht voor doel. Hasselt wint overtuigend, maar laat dan toch nog in de laatste seconden een goal toe, waardoor Quinten geen clean sheet heeft in zijn wedstrijdhelft.

10-5 is een mooie eindscore, en Hasselt verdedigt zo z’n 4de stek met verve. Het verlies van zowel Brussel als Bergen, onze naaste achtervolgers, maakt dat we 6 punten voorsprong hebben op de 5de. De uitmatch volgende week in Bergen is belangrijk.

EINDSTAND: Hasselt – Brugge       10 – 5

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Vanwesemael, Lavrans Venken, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (1), Gijs Iliaens (1), Jasper Jacobs (1), Marin Beg (2), Milan Hardy (2), Sander Hermans, Matthias Claes (3), Abdel Sifan

Translate »