Heren 2de Afdeling – 11de speeldag

Calypso Brussel – Hasselt         12 – 15                    25/01/2020

4-6 / 3-1 / 2-5 / 3-3                                foto’s

Coach: Sven Vandenhoudt

Team: Quinten Schrevens, Glenn Van Wesemael, Jorig Wielockx, Bram Jacobs, Milan Bonné (3), Gijs Iliaens (4), Jasper Jacobs (2), Marin Beg (2), Milan Hardy (1), Sander Hermans(1), Matthias Claes (2), Abdel Sifan

 

Op bezoek bij de rode lantaarn en enkel Thomas ontbreekt wegens werkverplichtingen.

Geen kennismakingsronde, want de thuisploeg opent dadelijk de score, gevolgd door Gijs voor Hasselt. Eerste 2 aanvallen dus direct goal. Snel daarna volgt de 2-1, en weer Gijs formuleert Hasselt’s antwoord voor 2-2, nog vòòr we 2 minuten ver zijn.

Een heel open wedstrijd evolueert naar 4-2 met drijfballetje en een lobbal. Milan B en Matthias zorgen echter weer de gelijke stand en in Man-meer brengt de 2de van Milan B Hasselt voor’t eerst op voorsprong. Sander kan dan net vòòr de gong Hasselt op 4-6 hijsen.

In het tweede kwartje bouwt Hasselt eerst verder uit met een mooie tip-in van Marin, maar voor de rest bakt Hasselt er niet veel van: enkele man-meers gaan schromelijk verloren en zo sluipt de thuisploeg naar een gelijke stand halfweg: 7-7. De bezoekers acteren nogal zenuwachtig en jagen zich op in de erg ‘fysieke’ aanpak, die de thuisploeg hanteert.

Coach Sven drukt zijn spelers op het hart dat ze rustig hun eigen spel moeten spelen en dat loont in het derde kwart. HZS loopt uit tot 7-10 via Jasper, Marin en Gijs. In man-minder wordt de 8-10 geslikt, waarna Jasper en Milan B de bezoekers naar 8-12 brengen.

Met nog 30 seconden op de klok krijgt Hasselt een penalty tegen: 9-12 met nog één kwartje te gaan.

De laatste 8 minuten effectieve speeltijd beginnen met een manmeer voor Hasselt, in de rebound binnengetikt door Matthias. Tip-in dan van Gijs op pass van Marin en het staat 9-14. Wedstrijd gespeeld ?

De bezoekers laten niet scoren bij een man-minder en Milan H scoort de 9-15 met nog 4 minuten te gaan.

Toch sluipt de zenuwachtigheid er terug in wanneer de spelers weer even reageren op de potige manier van spelen van de Calypsoërs. 10-15, 11-15 in man-minder, 12-15 met nog 2 minuten te spelen.

De gemoederen blijven gespannen en verhit, maar Hasselt vindt toch de sterkte terug om rustig te blijven en op balbezit te spelen en kunnen zo de wedstrijd mooi afronden.

Door de winst en het gelijkspel van Waregem, dat samen 5de stond bij aanvang van deze speeldag, neemt Hasselt nu dus 2 punten voorsprong op hun naaste achtervolgers.

Volgende vrijdag 31/01 om 21:00 staat Hasselt-Waregem geprogrammeerd, in het Kapermolenzwembad. Een interessante ontmoeting: de kloof kan er van 2 naar 5 punten gaan.

Hasselt staat nu zelfs 4de in de stand, omdat Bergen, dat 4de stond, niet speelde: de wedstrijd Leuven-Bergen is naar latere datum verschoven. Leuven staat aan kop, dus of Bergen in Leuven überhaupt kon winnen, is twijfelachtig.

 

Translate »